Jandroković optužuje Bulja za provincijalizaciju Hrvatske: Trebamo li istupiti i iz UN-a jer je i tamo Srbija

Jandroković optužuje Bulja za provincijalizaciju Hrvatske: Trebamo li istupiti i iz UN-a jer je i tamo Srbija

Mostovi saborski zastupnici ponovno su u četvrtak, uoči rasprave o prijedlogu državnog proračuna za 2020., kritizirali odluku da se sabornica iznajmi za potrebe Europske pučke stranke (EPP), prenosi N1.

Zastupnici o tome nisu odlučivali, dopustite da oni glasuju o tome hoće li se sabornica iznajmiti, predložio je Miro Bulj, podsjećajući da su dio EPP-a i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić i talijanski europarlamentarac Antonio Tajani koji je svojatao hrvatski teritorij.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković podsjetio je pak da je saborsko Predsjedništvo odlučilo o iznajmljivanju, da se nitko od njegovih članova nije protiv toga bunio. “Kad spominjete eventualni dolazak Vučića, po vašoj logici Hrvatska bi trebala istupiti iz UN-a jer je Srbija tamo, ili ne organizirati ovakav veliki kongres, u Zagreb dolazi 40 premijera”, odgovorio je Jandroković Mostovu zastupniku i pozvao ga da ne “provincijalizira Hrvatsku”.

Naglasio je i kako će se u Saboru održati samo predsjedništvo i skupština, a kongres EPP-a bit će u zagrebačkoj Areni.

Podsjetimo, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, čini se, stiže u Zagreb za manje od dva tjedna, na Kongres Europske pučke stranke koji se održava u glavnom gradu Hrvatske. Vučić je, naime, na stranicama Kongresa naveden kao govornik.

Predsjednik Vlade, Andrej Plenković, rekao je da je Vučić pozvan, ali da još nije potvrdio svoj dolazak.

“On je sa svojom strankom pridruženi član EPP-a. Pozvan je i, ako želi doći, doći će”, rekao je Plenković.

Foto: Edvard Šušak/Hina