Jandroković snažno kritizirao potpredsjednika HDZ-a Anušića, a s puno razumijevanja govorio o Pupovcu i SDSS-u

Jandroković snažno kritizirao  potpredsjednika HDZ-a Anušića, a s puno razumijevanja govorio o Pupovcu i SDSS-u

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković dao je intervju RTL-u u kojemu je kritizirao je Ivana Anušića zbog njegovih izjava o SDSS-u i Pupovcu.

Stav potpredsjednika HDZ-a Ivana Anušića, mislite li vi kao on, rekao je ”da bi bio puno sretniji da niste u koaliciji s ovakvim SDSS-om”. 

Vjerujem da je to kolega Anušić rekao pod pritiskom lokalnim izbora i pritiskom koji ide prema predstavnicima srpske nacionalne manjine, prema gospodinu Pupovcu. Mislim da ono što čini Milanović. Mi smo odabrali suradnju, ne samo sa srpskom, nego sa svim nacionalnim manjinama. Treba graditi duh zajedništva i tolerancije. Svi koji sudjeluju u koaliciji moraju voditi računa da ne povrijede osjećaje one druge strane. Ponekad se to dogodi, ali to možemo rješavati kroz razgovor.

Anušić je rekao da je Pupovcu istekao rok trajanja.

O tome će sve reći njegovi birači. Govoriti da je nekom drugom istekao rok trajanja,to odlučuje njegovo biračko tijelo. 

Vi se s tim ne slažete?

Tko sam ja da kažem je li nekom od političara istekao rok trajanja ako mu birači daju povjerenje. On dobiva povjerenje svoje baze. 

Vi birate partnere. Njega ste izabrali.

Izabrali smo predstavnike nacionalnih manjina, partnere s kojima mislimo da možemo kvalitetno s nositi s izazovima koje imamo u ovo teško vrijeme. Imamo stabilnu većinu. Nju ćemo braniti vodeći računa da svi koji sudjeluju budu obzirni.

Do sada ste zadovoljni SDSS-om?

Stvari dosta dobro funkcioniraju. Sve što nekom smeta ćemo kroz razgovor rješavati. Nećemo kroz medije. 

Postoji nešto što vam smeta?

O tome mogu razgovarati tamo gdje je mjesto. Nijedna koalicijska suradnja nije idealna. Vjerojatno i drugima u koaliciji smetaju pojedine stvari koje čini netko drugi. Važnije je ono što nas veže. To je borba za gospodarske interese, protiv korone i obnova nakon potresa. 

Foto: Hina