Javio se i Škoro: Evo kako je “sasjekao” ideju Marija Radića

Javio se i Škoro: Evo kako je “sasjekao” ideju Marija Radića

Prvi put nakon eskalacije sukoba u Domovinskom pokretu koji je izazvala ostavka Miroslava Škore, oglasio i sam bivši šef ove stranke.

“Ja sam svoje rekao, ništa se nije i neće promijeniti. Nisam se povukao iz politike, samo s mjesta predsjednika stranke. Mislim da je to dobro za stranku, rekao je Škoro Jutarnjem listu.

Rekao je da je odmah nakon lokalnih izbora na sastanku vrha stranke predložio da svi skupa daju ostavke na stranačke dužnosti kako bi se nakon završenog izbornog ciklusa što prije održali izbori za novo vodstvo Domovinskog pokreta.

Sukob Vesne Vučemilović i Marija Radića nije želio komentirati, ali je odbio Radićevu ideju da ga se proglasi počasnim predsjednikom Domovinskog pokreta.

“Ne želim biti počasni predsjednik, to me ne zanima, ne zanima me da budem živući spomenik. Postoji predsjednik stranke i točka. Kakav počasni predsjednik?”, kaže Miroslav Škoro.

Za razliku od Škore, njegova sestra Vesan Vučemilović ne bira riječi kad govori o Mariju Radiću.

“Ne želeći dalje polemizirati sa samoproglašenim vedeima koji su nakon ostavke trebali prvo sazvati Predsjedništvo, pa tek onda ići u javnost, pozivam sve da se javno očituju jesu li za tu žurnu izvanrednu sjednicu predsjedništva ili nisu. Ako nisu, neka objasne članstvu i javnosti zašto nisu.

Ovo je XXI stoljeće i sve se može online. Ako se može poslovati, plaćati, studirati i glasovati o zakonima putem interneta, onda se i sjednica može sazvati u roku od sat vremena. Nitko od nas ne smije imati važniji posao od Domovinskog pokreta. Prestanite obmanjivati i lagati sve najavom sjednice. Sazovite ju odmah. Ovako ostavljate dojam spletkaroša koji sve žele pripremiti da bude po vašem, a taj scenario nećete gledati. Domovinski pokret nije ničija prćija, ponajmanje vaša.

Napadima na mene kupujete vrijeme. Imate za sve vremena, osim za ono što je bitno. Sve sam navedene osobe kontaktirala i neka slobodno javno kažu ako su protiv sazivanja Predsjedništva i da imaju važnijeg posla ili su na ljetovanju. A što se tiče najava da će “tijela stranke” poduzeti nešto u svezi mojih istupa,1. što sam krivo napravila?2. Koji dio Statuta sam povrijedila?3.

Kad smo usvojili bilo koji podakt u smislu pravilnika.4. Ako niste željeli javni razgovor, onda ste nakon ostavke dr.sc. Škore trebali sazvati Predsjedništvo i pokazati je nama, a ne je objaviti na njegovom FB profilu (jer ga on nije kontrolirao) prije nego je uspio izaći autom s parkinga.”, napisala je Vesna Vučemilović.

Foto: Hina