Je li australska Vlada diskriminirala Đokovića: Trojica tenisača ušla s istom vizom?

Je li australska Vlada diskriminirala Đokovića: Trojica tenisača ušla s istom vizom?

Trojica tenisača kojima je odobreno medicinsko izuzeće od cjepiva ušla su u Australiju s istom vizom koju je imao i Novak Đoković, saznaje Reuters iz izvora bliskih Australian Openu.

Đokoviću je odobreno medicinsko izuzeće, ali po slijetanju je navodno ustanovljeno da je srpski tenisač podnio zahtjev za pogrešnu vizu. Granična policija je kontaktirala Vladu. Federeralne vlasti su tražile od Vlade države Victorie da mu odobri vizu, što je odbijeno, javlja N1.

I Sport klub je objavio da su neki tenisači ušli u Australiju s istom vizom koju ima i Đoković.

Greg Hunt, ministar zdravstva Australije, potvrdio je da Đoković nije pružio “dokaze dovoljnog standarda“ da uđe u zemlju te da će biti poslan kući.

Australian open počinje 17. siječnja, a Đoković je devet puta osvajao ovaj turnir.

Odluka o odbijanju vize Novaku Đokoviću šokirala je njegova oca Srđana. Tijekom dana je davao gnjevne izjave, a one su se sad samo nastavile.

– Sramotna odluka. Deportacija. Svi moramo izaći i dočekati ga. Ne mogu se čuti sa sinom, predstavili su ga kao kriminalca. Za sve ovo što su mu učinili nemam dovoljno riječi – kazao je kratko i jasno za Blic Srđan Đoković. Australska granična policija odbila je dokumentaciju o medicinskom izuzeću od cijepljenja najboljeg tenisača svijeta pri pokušaja ulaska u zemlju i pritvorila ga na gotovo osam sati. U tom vremenu propustio je pružiti dokaze koji bi im promijenili mišljenje

Na slici: Australski premijer Scott Morrison

Foto: Hina