Je li splitska doktorica doista zvala epidemiologe koji nisu bili dostupni: Evo što kaže Krunoslav Capak

Je li splitska doktorica doista zvala epidemiologe koji nisu bili dostupni: Evo što kaže Krunoslav Capak

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak osvrnuo se na slučaj širenja koronavirusa u domu za starije osobe u Splitu. U gostovanju u RTL Direktu odgovorio je na pitanje kako je moguće da su štićenici doma danima imali temperaturu, a da nitko nije reagirao s obzirom na to da se nalazimo u epidemiji koronavirusa.

– Ne znam odgovoriti na to pitanje, to je još uvijek predmet istraživanja i ispitivanja epidemiologa na terenu, da li je to stvarno bila neka temperatura prije deset dana. To će se ustanoviti epidemiološkim intervjuom i dati ocjena. Prva informacija je bila da je samo jedan kat u opasnosti i da njih oko 20 ima temperaturu, ali postoje i na još jednom katu štićenici s temperaturom, uzet im je bris i napravljena je dijagnostika pa ćemo nakon nje znati više, nadamo se da su negativni. Osoblje koje je završilo smjenu u nedjelju, ima pozitivnih, njih četvero. Oni koji su ovaj tjedan preuzeli smjenu, nemaju simptome, izjavio je.

Osvrnuo se i na tvrdnju doktorice koja je brinula o dijelu oboljelih da je zvala epidemiologe, ali da ih nije uspijevala dobiti te da za tu tvrdnju ima i dokaz u vidu ispisa poziva sa svog telefona, javlja Jutarnji list.

– U ovom trenutku je jako teško provjeriti je li se zvalo epidemiologe, a i oni su rekli da je temperatura blaga pa neka se prati i kasnije nazove, no nitko nije zvao, rekao je Capak navodeći da će sve to biti predmet epidemiološke istrage te da ništa ne može decidirano reći.

Foto:EdvardŠušak/Hina