Je li uljuđeni Ivica Puljak serijski izvođač ustaških pjesama: SDP-ovac mu poslao znakovitu poruku

Je li uljuđeni Ivica Puljak serijski izvođač ustaških pjesama: SDP-ovac mu poslao znakovitu poruku

U emisiji “Otvoreno” Hrvatske radiotelevizije u srijedu su se sučelili kandidati za gradonačelnika Grada Splita na lokalnim izborima koji će se održati 16. svibnja 2021. godine – Ante Franić (SDP), Željko Kerum (HGS), Vice Mihanović (HDZ), Jakov Prkić (Pametno za Split i Dalmaciju, Možemo, Nova ljevica), Ivica Puljak (Centar) i Branka Ramljak (kandidatkinja grupe birača).

Kandidat SDP-a Ante Franić postavio je Ivicu Puljku pitanje o “masovnom” pjevanju ustaških pjesama, javlja Jutarnji list.

– Vi ste gospodine Puljak pjevali ustaške pjesme. Koncentrirajte se i recite je li to istina, jeste li pjevali ustaške pjesme s grupom Glorija po pirovima, pitao je Franić Puljka dodatno pojašnjavajući da misli na niz drugih svadbi, a ne onoj s koje je snimka procurila u medije.

SDP-ovac Ante Franić očito nešto zna
Foto: HRT

– Je li mislite da sam ja najveći problem ovog grada? Danas ste me cijeli dan napadali, odgovorio je Puljak u nekoliko navrata izbjegavajući odgovoriti na pitanje.

Kandidati su razgovarali i o Hajduku.

– Hajduk ima svoju upravu. Politika se ne treba miješati u vođenje Hajduka. Dokumenti za obnovu Poljuda su spremni. Vrijednost projekta je 150 milijuna kuna, aplicirat ćemo na fondove i realizirati popratne projekte, rekao je Mihanović.

– Upravljanje u klubu je dobro. Bilo bi dobro građane uključiti u druga poduzeća. Zašto u gradskim poduzećima ne bi imali predstavnika građana, rekao je Prkić.

– Mislim da ćemo se složiti oko ovog modela upravljanja. Danas je Hajduk zdraviji nego ikad. Politiku treba maknuti iz Hajduka, rekao je Puljak.

– Složila bih se s kolegama da je model “Naš Hajduk” dobar. Bila sam i predsjednica Nadzornog odbora Hajduka. Došla sam u vrijeme kada je bilo dugova i kostura iz ormara. U tom smo vremenu uspjeli s puno volje i rada. Slažem se da imamo mehanizme da rekonstruiramo Poljud.

– Možete li nabrojati koje ste trofeje osvojili, pitao je Kerum Ramljak.

– Nisam ja ta koja stvara rezultate već pretpostavke, rekla je Ramljak i dodala da je Hajduk osvojio Kup Hrvatske 2012./13. godine.

– Najvažnije je da Hajduk bude financijski stabilan, rekao je Prkić.

– Vlasništvo obvezuje. Grad Split ne može dopustiti stihiji da upravlja klubom. Želim u Hajduk uvesti transparentne javne financije. Grad ulaže novac, a mora znati i gdje on ide, rekao je Franić.

– Vlasnik treba obnoviti stadion. Mislim da bi Grad trebao ostati s 25 posto plus jednu dionicu kao kontrola. Time se vodstvu može omogućiti bolje poslovanje. Puno prostora na stadionu trenutno je prazan, rekao je Kerum.

Naslovna fotografija: HRT