Je li Vučić postao ruski trbuhozborac: Ako Zapad ne prihvati ruski prijedlog, nastat će pakao

Je li Vučić postao ruski trbuhozborac: Ako  Zapad ne prihvati ruski prijedlog, nastat će pakao

Sukob u Ukrajini zapravo je već prerastao u svjetski rat, poručio je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, a citira ga prokremaljaski Russia Today.

Vučić, navodi RT, smatra da se Zapad preko svojih saveznika u Kijevu bori protiv Rusije.

– Moramo shvatiti da smo usred svjetskog rata, budući da ovaj sukob više nema smisla zvati regionalnim. Naime, cijeli Zapad se bori protiv Rusije preko Ukrajinaca. Ovo je globalni sukob, rekao je Vučić za Pink TV, a prenosi Russia Today.

Prema Vučiću, ovaj rat postat će još gori, a njegovi odjeci mogu se osjetiti i na Balkanu. Predsjednik Srbije ističe da “će on učiniti sve da se očuva mir”, prenosi Jutarnji list.

Vučić vjeruje i da će Rusija uskoro pristupiti Zapadu s “nekim prijedlogom”, naročito u kontekstu napredovanja ruskih snaga u Donbasu (Luhansk su gotovo zauzeli u cijelosti, ali čini se da Donjecku oblast neće još tako brzo osvojiti, op.a.).

– Znam što nas čeka. Čim Putin obavi svoj posao u Seversku, Bakmutu i Soledaru pa dođe do linije Slavjansk-Kramatorsk-Avdivka, izaći se s prijedlogom. I ako ga Zapad ne prihvati, a neće, nastat će pakao, rekao je Vučić.

Srbija, kao što je to činila i prije invazije Rusije na Ukrajinu, i dalje nastoji održavati bliske odnose s Moskvom pa se tako nije pridružila valu sankcija kojima je ostatak Europe reagirao na rat.

Foto: Hina