Jugonostalgija i socijalizam ne prolaze: Potop Katarine Peović i Radničke fronte

Jugonostalgija i socijalizam ne prolaze: Potop Katarine Peović i Radničke fronte

Radnička fronta nije imala gotovo nikakvog uspjeha na lokalnim izborima, pa ni tamo gdje se najviše očekivalo, a to je Rijeka, gdje je Katarina Peović u utrci za gradonačelničko mjesto završila na osmom mjestu, sa 1142 glasa, ili 2.88 posto.

Za gradsko vijeće RF je dobila nešto više – 1512 glasova, ili 3.89 posto, ali su svejedno ostali ispod praga, javlja N1.

Priznali su neuspjeh i poručili da ne namjeravaju odustati.

“Čestitamo RF-u u Erdutu i Draganu Nemetu koji je ondje prešao prag (6,89%).

Što se drugih rezultata tiče RF nije dobro prošla na ovim lokalnim izborima. U Rijeci i Puli, na koje smo se najviše koncentrirali, dobili smo nešto manje od 4% glasova, što je bilo nedovoljno za prelazak praga od 5% i ulazak u gradska vijeća iako je takav samostalan rezultat pokazao da ondje imamo solidnu podršku za nastavak rada, kao i to da naš dosadašnji rad nije ostao neprimijećen. Rezultati u drugim mjestima, nažalost, nisu vrijedni spomena.

Iako se još jednom pokazalo da u Hrvatskoj radnička klasa i ‘gubitnici tranzicije’ dominantno još uvijek ne glasaju, RF, kao jedina radnička i antikapitalistička opcija, nastavlja dalje sa svojim radom – u Saboru i izvan njega.

Uskoro krećemo sa svojim projektom radničkog savjetovališta, putem kojeg ćemo svim zainteresiranim radnicima pružati besplatnu pravnu i sindikalnu pomoć”, napisali su na Facebooku.

Foto: Hina