Junak finala Lige prvaka: Skromni “student” koji nema tetovažu

Junak finala Lige prvaka: Skromni “student” koji nema tetovažu

Svi su pričali o Haalandu i De Bruyneu, a o njemu malo tko. Rodri je na kraju bio junak Manchester Cityja u istanbulskoj noći.

Ne zabija golove često, ali ove sezone specijalizirao se za važne. Rodri je poentirao u četvrtfinalu Lige prvaka protiv Bayerna (u pobjedi 3:0) i sada jedini pogodak u finalu protiv Intera.

Vrijedan i samozatajan dvadesetšestogodišnji Španjolac nije igrač od kojeg možete očekivati puno golova – postigao je ukupno četiri ove sezone – igrač je bez kojeg Pep Guardiola ne može zamisliti početnu postavu.

Izašao je podatak da je u ovom finalu Rodri po 52. put bio starter ove sezone za City računajući sva natjecanja. Kroz Guardiolinu trenersku karijeru, jedini igrač u polju koji je češće bio starter tijekom jedne sezone bio je – Lionel Messi. U sezoni 2011./12. u Barceloni ga je Pep koristio od prve minute u 57 utakmica, javlja Sport klub.

Druga je strana priče ta da je Rodri atipičan nogometaš. Nema tetovaže, kao profesionalni nogometaš prije nekoliko godina vozio je Opel Corsu, a dok je igrao za Villarreal paralelno je studirao na fakultetu i živio u običnom, studentskom smještaju. Skroman i samozatajan, misleći u prvom redu na obitelj, Rodri je svakako osvježenje u današnjem nogometnom svijetu.

A pored toga je, ne zaboravimo, vrhunski igrač, premda ga je kao tinejdžera Atletico odbacio smatrajući da nije dovoljno fizički razvijen.

Ederson je, daleko od toga, zaslužan za Cityjevo slavlje zbog one grandiozne obrane, obrane sezone u 88. minuti nakon udarca Lukakua, no Rodri je ipak u prvom planu. Zasluženo.

Foto: Hina