Jutarnji list proglasio Bakića i Lauca šarlatanima: Evo kako su oni reagirali

Jutarnji list proglasio Bakića i Lauca šarlatanima: Evo kako su oni reagirali

Gordan Lauc reagirao je na svom Facebooku na pisanje Jutarnjeg lista. Njegovu obavju prenosimo u cijelosti.

“Tijekom pandemije izrasla je čitava industrija pandemije koja kroz testove, zaštitnu opremu, dezinficijense i cjepiva uz iznimno visoke profite marže zarađuje stotine milijardi eura. Dio tih profita usmjerava se i u pandemijski marketing koji ima samo jedan zadatak: održati svijet što dulje u strahu od virusa i tako industriji pandemije što dulje omogućiti visoke profite.Kako se pandemijski marketing ne smije izravno reklamirati, on samo je preslikao način kako funkcionira marketing u medicini, gdje također izravne reklame nisu dopuštene.

Izravno (legalnim ili nelegalnim isplatama), ili neizravno (kroz projekte, sponzorstva i sl.) pandemijski marketing „kupuje“ visoko pozicionirane i ugledne znanstvenike i stručnjake koji onda provode „edukaciju“ kroz medije, stručne skupove i sl. i tako regrutiraju „topovsko meso“ pandemijskog marketinga. Za razliku od edukatora koji su „plaćenici“, ovi “educirani” znanstvenici, stručnjaci i novinari su zapravo žrtve pandemijskog marketinga koje su edukatori uvjerili da je “istina” ono što su zapravo samo ciljevi pandemijskog marketinga.

Čini se da je najnovija žrtva pandemijskog marketinga Robert Bajruši, koji je jutros objavio dosta nesuvisli članak u kojem je mene i Nenada Bakića stavio u istu rečenicu s ljudima poput Lidije Gajski, ili Tonija Cetinskog s kojima doista nemamo nikakve veze i to sve pod velikim naslovom „šarlatani“. Srećom redakcija Jutarnjeg lista je profesionalno reagirala i već danas možete pročitati našu reakciju na taj pamflet pandemijskog marketinga.

Ako ste novinar i nađete se u situaciji da vam cece hrvatske znanosti, aerodromski nindže i drugi propagandisti pandemije pokušaju objasniti svoju „istinu“, priupitajte ih što su to oni do sada napravili u ovoj pandemiji. Koja su to istraživanja, ili analize proveli da bi pokazali da oni stvarno nešto znaju o tome što govore. Zapravo ne morate ih niti pitati. Pogledajte PubMed i uvjerite se sami. Vidjet ćete da su najglasniji oni koji nisu napravili apsolutno ništa i da zapravo samo odrađuju medijsku promidžbu pandemije”, ističe Lauc koji je zajedno s Nenadom Bakićem uputio demanti Jutarnjem listu.

“U Jutarnjem listu od ponedjeljka 20. rujna u tekstu naslovljenom “Koliko dugo će još Hrvatska biti prisiljena trpjeti teror šarlatana” autora Roberta Bajrušija smo u kontekstu Festivala Slobode navedeni kao “Zaista, što može poći po zlu ako se oko neke ideje okupe Velimir Bujanec, Ivan Vilibor Sinčić, Zlatko Hasanbegović, Gordan Lauc i Miro Bulj.

K tome, takvom se trustu mozgova dodatno pridruže Mislav Kolakušić, Marin Miletić, *Nenad Bakić?, Lidija Gajski, Toni Cetinski i onaj gospodin iz Vukovara, koji tvrdi da ga je angažirao glavom i bradom Isus, kako bi širio istinu, pa cjepivo nazvao ‘genocidnim’ te ustvrdio kako je ‘nuspojava cjepiva sterilizacija’

‘Kao što znate, niti smo bili na Festivalu, niti ga na bilo koji način podržali. S epidemiološkim pristupom koji implicirate navodeći nas nismo suglasni, iako s mnogim ljudima u Hrvatskoj dijelimo neke ideje, kao što je, primjerice, neprimjerena upotreba maski u školama, ili izolacija cijelih razreda.

Štoviše, kao što smo mnogo puta naglasili, izlaz iz ove krize vidimo kroz cijepljenje, ali razumnim pristupom – prvo fokusirati sve resurse države na cijepljenje starijih od 60 godina, za koje je bolest opasnija i 1000 puta, pa tek onda razmišljati o načinu kako potaknuti i mlađe na cijepljenje. U Hrvatskoj je do sada 93% svih smrti sa i od SARS-CoV-2 virusom bilo kod starijih od 60 godina, dakle uz današnju razinu prokuženosti i cijepljenja, daljnje poticanje mlađih na cijepljenje može imati samo vrlo mali učinak (može promijeniti broj umrlih za možda nešto više od 1%).

Ponosni smo da se pristup Vlade RH u najvećoj mjeri podudara s našim pristupom Pandemijskog realizma, te da su naše ideje prevladale i u javnosti, gdje se samo još mali, ali, nažalost, naročito zagrižen dio ljudi zalaže za pristup 26 znanstvenika iz famoznog Apela. Jednako tako smo svjesni da smo, nažalost, glavna meta njihovih podmetanja i propagande.

Pozivamo čitaoce da načela za koja se zalažemo pogledaju na našoj stranici PandemijskiRealizam.net, posebno obrativši pažnju ondje na naš blog kao i pregled povijest epidemije u Hrvatskoj, te naše komentare na našim Facebook zidovima’, ističu Lauc i Bakić.

Foto: Hina

Facebook Comments