Kad se na vas ugledaju susjedi: Srpski Možemo zove se Moramo, a vodi ih gradonačelnik Šapca

Kad se na vas ugledaju susjedi: Srpski Možemo zove se Moramo, a vodi ih gradonačelnik Šapca

Pokret Ne davimo Beograd, Građanska platforma Akcija predvođena bivšim gradonačelnikom Šapca Nebojšom Zelenovićem i udruga Ekološki ustanak formirali su u srijedu navečer prvu zeleno-lijevu koaliciju u povijesti Srbije i najavili zajednički izlazak na izbore. Koalicija se zove Moramo, a osim imena, upadljiva je sličnost u vizualnom identitetu te programskim smjernicama s njihovim hrvatskim kolegama iz platforme Možemo, prenosi tportal.

Kako izvještava Nova.rs, listu za parlamentarne izbore predvodit će Aleksandar Jovanović Ćuta, aktivist koji se profilirao tijekom nedavnih prosvjeda protiv korporacije Rio Tinto i njezine namjere za eksploataciju jadarita u zapadnoj Srbiji.

Na listi za parlament bit će i Nebojša Zelenović, bivši gradonačelnik Šapca i jedan od rijetkih lokalnih političara koji je već etabliran na nacionalnoj sceni.

Nositelj liste na lokalnim izborima u Beogradu bit će Dobrica Veselinović iz pokreta Ne davimo Beograd, već nekoliko godina organizator urbanih i ekoloških prosvjednih akcija na području glavnog grada Srbije.

Ostaje nepoznanica hoće li koalicija imati i svog predsjedničkog kandidata ili će podržati kandidata koalicije okupljene oko stranaka lijevog centra Stranke sloboda i pravde, Demokratske stranke Narodne stranke.

Građanska platforma Akcija radi na tome da se ova koalicija poveže s lokalnim organizacijama u čitavoj Srbiji kako bi bili prisutni na izborima i u drugim lokalnim sredinama.

Foto: Facebook