Kajin: U Istri je došlo do prijevare na izborima i očekuje nas novi izlazak na birališta

Kajin: U Istri je došlo do prijevare na izborima i očekuje nas novi izlazak na birališta

Boris Miletić nema šanse ako dođe do ponavljanja izbora na bilo kojem izbornom mjestu. Vidjet ćemo što će odlučiti DIP. Vjerojatno SDP ima veće šanse na Ustavnom sudu. Do danas se ta razlika svela na 13 glasova. Zanimljivo da u zemlji gdje mnogi kradu baš sve čega se dočepaju, samo kada se dijeli ponajveći plijen, a to je izborni, da nema prijevara. Ja sam duboko uvjeren da je došlo do prijevare birača i da građani Istre očekuju novi izlazak na biralište, poručio je Damir Kajin, novi gradonačelnik Buzeta u središnjem Dnevniku HTV-a.

Odgovorio je i zašto su ga naljutili  posljednji potezi dosadašnjeg gradonačelnika IDS-ovca Siniše Žulića.

– Buzet ima sjajnih tvrtki, ali investicijski smo zapušten grad, a kadrovski – uprava nam je gotovo ruinirana. Što mi je napravio gospodin Žulić? On je povećao koeficijente pojedinim svojim djelatnicima, na taj način mi svjesno podijelio Gradsku upravu i poslao jednu ružnu poruku prema vani. Danas svi kao zapeti, počev od sindikata nadalje, iščekuju što će se dogoditi. Ja imam puni legitimitet i mandat da te koeficijente vratim na staro. Znam da plaće u javnom upravi nisu visoke, volio bih da su veće, ali ne može se nekima dati, a druge isključiti.

– Treba imati na umu da imamo 140 korisnika proračunskih sredstava pa ono što dajemo nekima to vjerojatno pripada i njegovateljicama u domu umirovljenika, tetama u vrtiću, vatrogascima, dodao je Kajin.


Kazao je kako prošle godine zbog korone grad Buzet nije isplatio regrese što će nekome doći na naplatu. 

– Ono što me najviše brine, iako sam uvjeren da ćemo ići u dogradnju doma umirovljenika do kraja godine, što će biti s likvidnošću, kad se počnu isplaćivati anuiteti tog 12-milijunskog kredita, rekao je. 

Kajin je na izborima pobijedio kandidata grupe birača Deana Prodana, no očekuje sklapanje koalicije s njegovom nezavisnom listom u Gradskom vijeću.

– Sve drugo bila bi prijevara građana Buzeta, i to bi se obilo o glavu i meni i njima. Još jednom čestitam Prodanu na izbornom uspjehu, hrabrosti što se upustio u jedan takav aranžman i želim vjerovati da kroz podjelu odgovornosti možemo uspješno voditi grad Buzet, rekao je Kajin dodajući da se neće rukovoditi revanšizmom.

– Svi građani kad su meni dali glas – glasali su za mirnu tranziciju, sječa kadrova ne dolazi u obzir jer dok posao nauče novi prođe čitav mandat, i zato upozoravam ostale da se toga u što je većoj mjeri klone.

Mišljenja je kako Istra nije pokradena sa strane nego od svojih “najboljih sinova”. Upitan treba li se njima pozabaviti DORH, odgovorio je:

– Kada govorimo o DORH-u, oni su po mom sudu, ne moram biti upravu, bili zakupljeni. Paradoksalno je da pojedini dužnosnici DORH-a nakon 7-8 godina što rade u toj instituciji postaju pravni zastupnici naših općina, gradova, županija, komunalnih poduzeća. Nije ni čudo što je došlo do pucanja tog gnojnog čira nepotizma, kriminala, bogaćenja mimo rada, pretvaranja javnog u privatnog, kontrole medija, a što je najbolje došlo do izražaja na ovim izborima. Ne mogu imenovati pojedince. To su svi oni koji su teži od 2 ili 3 milijuna eura,  ti se u mojim riječima prepoznaju, prepoznaju ih građani i zato smo dobili ovakve rezultate, uvjeren je Kajin, objavio je HTV.