Kako je Lijan uzurpirao zajednički prostor u Makarskoj i sagradio nelegalni apartman: Bezdušni Hrvatići samo mlate

Kako je Lijan uzurpirao zajednički prostor u Makarskoj i sagradio nelegalni apartman: Bezdušni Hrvatići samo mlate

Da se u cijeloj Dalmaciji, pa tako i u Makarskoj ljeti iznajmljuje i svaka šupa, garaža i rupa, to nam je odveć poznato. Ali da se stanovi u stambenoj zgradi proširuju na način uzurpacije zajedničkog dijela svih sustanara i protupožarnog puta, e to nam je sada postala novina, piše Slobodna Dalmacija.

I takav se apartman iznajmljuje za 187 eura po jednoj noći. Naime, na Facebooku je nedavno osvanuo plaćeni oglas stranice Ulica Ruđera Boškovića 10 – Apartman Makarska. Izuzetno povoljno! Pa je tako u ironično sročenom oglasu navedeno da se ‘‘iznajmljuje vrlo povoljno friško nelegalno izgrađen apartman u centru Makarske, udaljen 80 metara od centralne makarske plaže. Cijena najma je više nego povoljna jer nema PDV-a, nema kategorizacije, nema turističke pristojbe. Sva zarada ide direktno nelegalnim investitorima. Ne brinite, vaši novci idu direktno u naš džep‘‘.

Potom su novinari Slobodne kontaktirali izrađivača ove Facebook stranice – jednog od 25 stanara zgrade iz te ulice koja se nalazi tik do hotela ‘‘Palma‘‘, a koji nam je pojasnio da je riječ o “Makarska Beach Apartments Mara”. Nelegalno sagrađen apartman djelo je svima poznatog hercegovačkog poduzetnika Joze Ivankovića Lijanovića, koji u ovoj zgradi ima četiri stana i dva poslovna prostora.

taj je jedan od stanova u prizemlju pretvorio u apartman na način da je uzurpirao 30 metara kvadratnih zajedničke površine svih stanara pa zgrada ne može dobiti uporabnu dozvolu, a nije je mogla dobiti ni prije jer je tehnički pregled zgrade utvrdio značajna odstupanja u odnosu na građevinsku dozvolu.

A kojom je magijom mogao uzurpirati 30 metara kvadratnih zajedničkog prostora svih stanara zgrade, upitali su novinari Jozu Ivankovića Lijanovića. Kako kaže, ništa on nije uzurpirao i sve što je sagradio je njegovo.

– Sve je to moje, moja zemlja i moj apartman i ništa ja nisam uzeo od zajedničkih prostorija. To je moj apartman uz koji se nalazila terasa koju sam sada samo natkrio. Ma sve te prijave podnose naši bezdušni Hrvatići koji samo mlate bez ikakve veze i to je taj hrvatski jal. Za svoj apartman sam napravio legalizaciju i sve je tu uredno, a za natkrivanje nisam trebao ishoditi građevinsku dozvolu – kazao je Lijanović, piše Slobodna Dalmacija.

Foto: Screenshot/ TV Avaz