Kako je otišao bez pozdrava: Livaja opako tračao izbornika Dalića

Kako je otišao bez pozdrava: Livaja opako tračao izbornika Dalića

Činjenica da Marko Livaja nije nazvao izbornika nego predsjednika Saveza kako bi mu priopćio odluku o odlasku sugerira nešto o njihovom odnosu pa i razlozima zašto je otkazao reprezentaciji. Svaki će igrač koji napušta momčad u obiteljskoj klimi kakvu propagira HNS prvo to kazati treneru koji mu je izravan šef. Ponetko i prije nego supruzi…

Livaja je ignorirao Dalića te mu dao odbijenicu u trenutku kad Vatreni imaju velikih problema s ozljedama napadača što je ovog časa udarac za izbornika i nacionalnu vrstu, ali kad pogledamo širu sliku moramo se složiti s Livajom da je tako zapravo najbolje za sve.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Karolina Vidović Krišto traži od Dobronića: Suspendirajte suce koji su omogućili lihvarskoj agenciji da oduzme kuću šesteročlanoj obitelji

Jesu li repovi među njima postojali i prije lipanjske igračeve demisije iz reprezentacije uoči Lige nacija nije ni bitno, a nije nam ni poznato, međutim to što se tada Livaja povjerio prijateljima da “kod Dalića ne vidi iskrenost” govori kako je, barem s igračeve strane, narušeno povjerenje, pišu Sportske novosti.

Prije mjesec dana izbornik je najavio kako će njih dvojica razgovarati i potom objaviti vraća li se centarfor Hajduka među Vatrene, no očito se to nije dogodilo jer kad bi bilo tako ne bi Livaja otkazao. Ili bi barem to prvo javio Daliću da ne sazna iz druge ruke.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: AFERA DNEVNICE: Tomislav Saucha za dva tjedna ide u zatvor. Mora odguliti tri godine

Zašto nije? Postoje razne interpretacije, neki će reći kako je Dalić genij ljudske psihologije te je Livaju samo hladno upisao na listu zbog javnog pritiska bez da ga je nazvao, a očekujući kako će ovaj pod takvim uvjetima, ako mu ne da na važnosti, sam otkazati.

S time će riješiti “slučaja Livaja” jer ipak mu je jako zamjerio što se pokupio iz Rijeke, a da mu nitko više ne može prigovoriti zašto ga ne zove. Međutim, nismo sigurni je li izbornik baš takav mag ili zastupnici te teorije idu u krivim smjeru, ali činjenica je kako je iz buhe nastao slon kojeg poštenijom i boljom komunikacijom te kvalitetnijim odnosom ne bi smjelo biti.