Kako Jolly kupuje utjecaj: Ministricu časti Mercedesom, a ministra ulaznicom za Vatrene?

Kako Jolly kupuje utjecaj: Ministricu časti Mercedesom, a ministra ulaznicom za Vatrene?

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac rekla je u srijedu da se protiv nje vodi medijski linč te da ima insinuacije da joj netko smješta, o čemu zasad još ne želi govoriti, ali da se možda radi i o unutarstranačkim sukobima. Tko joj podmeće, upitan je u četvrtak prije sjednice Vlade ministar Branitelja Tomo Medved.

“Kolegica Žalac svoj posao radi iznimno odgovorno… ne znam tko joj podmeće”, pitajte nju kazao je Medved.

Na pitanje o ulaznici koju je ministar  Zdravko Marić dobio za Svjetsko povjerenstvo u Rusiji, Medved opet kaže: “Pitajte njega”.

Ako primite poklon veći od 500 kuna to je sukob interesa, znate li to?, upitan je Medved.

“Naravno da znam.”

Zašto ga je Marić primio?

“Pitajte kolegu Marića.”

Slučaj Žalac i Marić samo pokazuju kako su isprepleteni odnosi između političara i utjecajnih poduzetnika i tajkuna. Sitni vez korupcije i pogodovanja razrađen je do najsitnijih detalja. Utjecajni političari kupuju automobile za grad ili županiju, a onda  vlasnik autokuće ponudi sponzorski ugovor supružniku političara. Večernji list je objavio izjavu jednog HDZ-ovca koji tvrdi da se Jolly sponzorskim Mercedesom želio odužiti ministrici.  Zanimljivo je da je poduzetnik Josip Stojanović Jolly jučer rekao da je poklonio ministru Mariću kartu za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Međutim, danas  je Zdravko Marić posve neuvjerljivo sve to demantirao.