Nešto je čudno: Kako se preko reda cijepio državni tajnik Tomislav Družak

Nešto je čudno: Kako se preko reda cijepio državni tajnik Tomislav Družak

Tomislav Družak, državni tajnik za sport u Ministarstvu turizma i sporta, također se cijepio protiv covida-19, doznaje Jutarnji list.

Ovaj 63-godišnji HDZ-ovac, bivši čelnik ukinutog Državnog ureda za sport, cijepio se, potvrđeno nam je, u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo u Zagrebu.

Zanimljiva je priča kako je Družak došao do cjepiva. Naime, u Petrinji su se cijepili neki članovi Stožera za otklanjanje posljedica uzrokovanih potresom budući da su bili stalno na terenu, pa se smatralo da su ugroženi i da bi ih trebalo cijepiti. Član tog Stožera je državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tonči Glavina i on se cijepio. Međutim, Družak, koji nije član Stožera, također se cijepio jer je, tvrde sugovornici, bio desetak puta na Baniji kao zamjenski član. No, svi su se članovi Stožera cijepili u Petrinji, dok se on cijepio u Zagrebu.

Iz Stožera poručuju kako je poznato da je velika mobilizacija koja je uslijedila nakon potresa na području Sisačko-moslavačke županije predstavljala ozbiljan epidemiološki rizik za građane, kao i za žurne službe koje su im pomagale na terenu.

Zbog toga je, dodaju, uz predviđene prioritetne skupine određene u planu cijepljenja, odlučeno da se veća količina cjepiva preusmjeri na potresom zahvaćena područja, koje je ocijenjeno epidemiološki rizičnim.

„Stoga je dosad 8569 doza cjepiva utrošeno na području Sisačko-moslavačke županije, u najvećoj mjeri za lokalno stanovništvo. Manji dio upotrijebljen je za cijepljenje žurnih službi, koje su zbog potrebe svojih aktivnosti u kontaktu s građanima potencijalno predstavljale dodatni epidemiološki rizik za tamošnje stanovništvo. U tom kontekstu, cijepljeni su i neki od članova i predstavnika Stožera Civilne zaštite koji redovito borave u Petrinji, Sisku, Glini i na drugim područjima koja su pogođena potresom, ponajprije zbog epidemiološkog rizika koji su predstavljali višesatni sastanci Stožera, obilasci terena te druge intervencije”, pojašnjavaju iz Stožera.

Foto: Hina

Facebook Comments