Kalinićev šef optužen za silovanje: Evo njegovog komentara

Kalinićev šef optužen za silovanje: Evo njegovog komentara

U jednim dnevnim novinama danas je objavljen tekst koji poziva na kaznenu odgovornost vlasnika tvrtke za koju radi i Pavle Kalinić.

Sigurnosni stručnjak Pavle Kalinić gostovao je u Novom danu gdje je komentirao taj slučaj, a na pitanje što mu se stavlja na teret i o čemu je točno riječ, rekao je:

Problema ima vlasnik tvrtke u kojoj ja radim, ali to je njegova privatna stvar. Ja sam tamo konzultant, a o čemu se radi, to će morati pitati vlasnika tvrtke. Što se mene tiče, s tim nemam apsolutno nikakve veze.”

Podsjetimo, Deana Golubića (39), čelnika i kandidata nekoliko konzervativnih stranaka na parlamentarnim izborima u proteklome desetljeću, ujedno i suvlasnika zaštitarske tvrtke Lupus zaštita, uhitila je zagrebačka policija zbog sumnji da je zatočio, drogirao i silovao jednu djevojku.

Golubić, diplomirani kriminalist, jučer je, nakon dovršenoga kriminalističkoga istraživanja, predan pritvorskom nadzorniku, a policija je protiv njega zagrebačkome Županijskom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu. Njegova odvjetnica Ana Čule rekla nam je u telefonskom razgovoru da se Golubić ne smatra krivim za ono što mu se stavlja na teret, a da više od toga ne može reći zbog tajnosti istrage.

“Poštovani, vezano za Vaš upit, obavještavamo Vas kako su policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela ‘silovanje’, ‘protupravno oduzimanje slobode’ i ‘omogućavanje trošenja droga’ na štetu ženske osobe u vremenu od 2. do 3. travnja 2022. godine. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće podnijeto Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. Ujedno, zbog obzira prema žrtvi kaznenog djela, pravima i interesima žrtve kao i zaštite privatnosti, nismo u mogućnosti iznositi više detalja”, odgovorili su nam iz zagrebačke policije kada smo ih upitali za događaj i kriminalističku istragu.

Golubićevo ime se u kontekstu političkih stranaka prvi put moglo čuti na parlamentarnim izborima 2011. kada se kao predsjednik novoosnovane stranke Nacionalni demokrati (ND) kandidirao na izborima, no nije uspio ući u Sabor. Tada je u svojim istupima pozivao birače da ne glasaju ni za Kukuriku koaliciju ni za HDZ, smatrajući da ni jedna od tih opcija nema snage Hrvatsku izvući iz krize. Stranka se također protivila ulasku Hrvatske u EU.

Foto: Hina