Kandidat HDZ-a se požalio na crveno-crnu koaliciju: Partija i Škorina ekstremna desnica zajedno idu na mene

Kandidat HDZ-a se požalio na crveno-crnu koaliciju: Partija i Škorina ekstremna desnica zajedno idu na mene

Kandidat HDZ-a i HSLS-a za bjelovarsko-bilogorskog župana u drugom izbornom krugu Marko Marušić ocijenio je u srijedu koaliciju SDP-a i Domovinskog pokreta najbesramnijom političkom trgovinom u više od 30 godina političkog života u Hrvatskoj.

“Današnjom crveno-crnom koalicijom između SDP-a i DP-a u budućoj Skupštini Bjelovarsko-bilogorske županije svjedočimo najbesramnijoj političkoj trgovini u više od 30 godina političkog života u Hrvatskoj. Ta besramna trgovina prije svega razotkriva svu slabost i strah Damira Bajsa za gubitkom izbora”, ocijenio je Marušić.

Bajs je Marušićev protukandidat u drugom izbornom krugu. Za Bajsa je glas dalo 38,55 posto birača a za Marušića 36,63.

Kako je Marušić ocijenio u današnjem priopćenju, “prvi put u povijesti imamo crveno-crnu koaliciju Partije i krajnje desnice”.

“SDP je time izgubio i ono malo političke vjerodostojnosti koju je imao, a Domovinski pokret je pokazao da je spreman prodati svoj svjetonazorski identitet za dvije pročelničke i direktorske fotelje. Bit će zanimljivo vidjeti što će na crveno-crnu koaliciju reći birači te dvije stranke na izborima 30. svibnja, stoji u priopćenju. Marušić je istaknuo da je nakon prvog izbornog kruga imao ponude da trguje.

“U zamjenu za podrškom u drugom krugu, trebao sam, ako pobijedim u drugom krugu, pristati dati neka direktorska mjesta županijskih poduzeća. Naravno, odbio sam to s gnušanjem. Moj odgovor je jasan od prvoga dana, radije ću izgubiti izbore, nego se valjati u blatu političke trgovine”, istaknuo je.

I na kraju, dodao je Marušić, još nešto o čemu za budućnost te županije treba voditi računa – nova Bajsova crveno-crna koalicija ni s tri vijećnika SDP-a i dva vijećnika DP-a nema većinu, a u toj koaliciji već je 13 stranaka.

“Kako bi, kad bi kojim slučajem i postao župan, Damir Bajs održavao tu skupštinsku većinu u kojoj je 13 stranaka da se ona ne raspadne pri svakom nesuglasju oko pojedine teme?” upitao je Marušić i zaključio: “Isključivo i samo potkupljivanjem tih stranaka foteljama i beskonačnom političkom trgovinom.”

Foto: Hina