Kandidatkinja za predsjednicu SDP-a progovorila kako se nosi s uvredama zbog svog podrijetla

Kandidatkinja za predsjednicu SDP-a progovorila kako se nosi s uvredama zbog svog podrijetla

Mirela Ahmetović, načelnica Omišlja na Krku i saborska zastupnica, jedna je od petero kandidata koji se bore za čelno mjesto najveće oporbene stranke, SDP-a. Za sarajevski kilx.ba Ametović je prokomentirala kako SDP dočekuje unutarstranačke izbore u rasutom izdanju.

Prema njezinom mišljenju SDP treba radikalan zaokret  prema vlastitom članstvu koje je zapušteno i napušteno od vrha stranke.

”SDP je već dugo bezidejan i bez sadržaja. To je i glavni razlog poraza na parlamentarnim izborima. Međutim, potrebno je sada sakupiti snagu i gledati prema budućnosti”, izjavila je Ahmetović, prenosi RTL.

Prokomentirala je i ružne komentare koje ponekad dobiva na društvenim mrežama zbog svog prezimena.

”Živim u najljepšem kutku svijeta, mom Omišlju i Primorsko-goranskoj županiji. Nikada, ali doslovno nikada nisam imala nijednu neugodnu situaciju zbog svog prezimena, niti sam se ikada osjetila ugroženom ili obezvrijeđenom zbog toga. Ovdje sam rođena, išla u školu, cijeli život živim ovdje, ljudi me poznaju”, rekla je saborska zastupnica.

”Kad me i netko prozove na društvenoj mreži, ne smatram se žrtvom, dapače, tek tada vidim ko su te ljudske ruine koje su hrabre isključivo na društvenim mrežama. Da me vidi uživo, takav “junak” vjerovatno mi se ne bi usudio uputiti ni pogled, a kamoli progovoriti. To su najobičnije kukavice, ali srećom su u debeloj manjini. Ja sam na svoje porijeklo ponosna, ali ga ne moram posebno isticati. Čovjeka čine njegova djela”, dodala je.

“Moja mama Redžija i tata Halid doselili su se u Kraljevicu sredinom sedamdesetih. Mama je sa 17 godina ostala trudna s mojom tri godine starijom sestrom Elvisom, a otac je bio građevinski radnik pa se obitelj preselila zbog njegova posla. Radio je na gradnji današnjeg Krčkog mosta, dok se mama zaposlila kao konobarica u hotelu”, izjavila je  nedavno za magazina Gloriu Mirela Ahmetović.

Foto: Miljenko Klepac/Hina

Facebook Comments