KAOS PRIJE FINALA LIGE PRVAKA: Uefa objasnila što se točno dogodilo

KAOS PRIJE FINALA LIGE PRVAKA: Uefa  objasnila što se točno dogodilo

Clement Turpin tek je u 21.37 označio početak finala Lige prvaka između Liverpoola i Real Madrida. Neki su mediji prenosili da je autobus Liverpoola kasnio zbog gužve u prometu, drugi da određen broj navijača ‘redsa’ ne može iz nekog razloga ući u stadion. Pa, evo što se dogodilo po službenoj verziji Uefe:

“Uoči utakmice, ulaze za navijače Liverpoola blokirale su tisuće navijača koji su kupili lažne ulaznice s kojima nisu mogli ući u stadion. To je dovelo do nakupljanja navijača koji su pokušavali ući. Kao rezultat toga, početak je odgođen za 35 minuta kako bi se omogućilo pristup što većem broju navijača s originalnim ulaznicama. Kako se broj ljudi izvan stadiona nastavio gomilati nakon početka utakmice, policija ih je rastjerala suzavcem i natjerala da se udalje sa stadiona. Uefa suosjeća s onima koji su pogođeni ovim događajima i dalje će preispitati ova događanja zajedno s francuskom policijom i vlastima te s Francuskim nogometnim savezom”, stoji na stranici krovne europske nogometne organizacije.

Inače, po 19.000 ulaznica dobili su navijači finalista, ali u glavni grad Francuske došlo je barem triput više engleskih navijača. Nekoliko sata uoči početka utakmice na crnom tržištu su cijene ulaznica do čak 15.000 eura!

Igrači Liverpoola su zbog svega izašli na dodatno zagrijavanje u 21 sat i šest minuta, za njima i igrači Reala. A oko stadiona zavladao je kaos. Nervozni navijači sukobili su se s policijom…

Videi na društvenim mrežama svjedoče kaosu. Neki su navijači preskakali ogradu kako bi dospjeli na tribinu, a pred ulazima je nastao stampedo. Policija je blokirala ulaze, a navijači su s vanjske strane ograde pokrivali lice kako bi se zaštitili od suzavca. Nastradao je i novinar BBC-a.

Foto: Hina