Karamarko napisao osvetnički post: Dalija je obavila prljavu zadaću, a Božo Hood skrenuo na superhikovski kolosijek

Karamarko napisao osvetnički post: Dalija je obavila prljavu zadaću, a Božo Hood skrenuo na superhikovski kolosijek

Tomislav Karamarko komentirao je odluku Visokog upravnog suda koji je ponštio odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa iz 2016. kojom je bilo utvrđeno da je bivši predsjednik HDZ-a i potpredsjednik Vlade bio u sukobu interesa zbog čega je otišao iz politike.

“Prije skoro 6 godina dao sam ostavku. Ovih dana dobio pravomoćnu presudu koja kaže da je ostavka bila nepotrebna. No ne mogu se žaliti jer zaradio sam 13 tisuća kuna. Isplatilo se.

Dalija Orešković nakon što je izvršila svoju zadaću, donoseći nezakonitu presudu povjerenstva za štošta, nagrađena je lansiranjem u “visoku” politiku. I njoj se isplatilo. Blago Hrvatskoj.Most, momci u tajicama iz Sherwoodske šume, toliko željni aureole zaštitnika hrvatskog roda, trebali su otimati bogatima i davati siromašnima.

Ali netko ih je brifirao (reče Božo Hood) i postavio na drugi, superhikovski kolosjek te učiniše popriličnu štetu svom omiljenom hrvatskom narodu. To ih nije previše deprimiralo. Eno ih u parlamentu, intelektualno-duhovnjački oplemenjeni, neumorno mesijanski jurcaju.Još su poneki profitirali. No bit će dana…Uskoro ćemo dobiti točan iznos odštete koju ćemo morati isplatiti MOL-u.

Volio bih da loše najave nisu točne. Ali što ako…?Hoće li netko od gore navedenih reagirati nekakvom isprikom ili ne daj Bože, poput mene, ostavkom?Jer šteta koju su ti, dirigirani pijuni nanijeli Hrvatskoj, možda će se mjeriti u milijardama”, napisao je Karamarko.

Podsjetimo, Visoki upravni sud pravomoćno je poništio odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa iz 2016. kojom je bilo utvrđeno da je bivši predsjednik HDZ-a i potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko bio u sukobu interesa zbog čega je otišao iz politike.

Karamarkova odvjetnica Vesna Alaburić Hini je u utorak izjavila da je, osim ukidanja odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa od prije pet godina, Visoki upravni sud naložio i da povjerenstvo Karamarku treba nadoknaditi više od 13 tisuća kuna troškova upravnog spora.

I prvostupanjskom presudom u ponovljenom postupku poništena je odluka povjerenstva, ali i odluka o pokretanju postupka te je presuđeno da nema uvjeta za odlučivanje o sukobu interesa zbog povrede načela djelovanja.

Iako je Karamarko osporavao i samu ovlast povjerenstva da pokrene postupak, Visoki upravni sud zaključio je da se povjerenstvu to pravo ne može oduzeti.

Visoki upravni sud zaključio je da raniju odluku Upravnog suda, iako ju je djelomično ukinuo, ne može smatrati nezakonitom jer je raniju ustaljenu sudsku praksu promijenila i pravomoćna presuda u slučaju sukoba interesa bivšeg zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, ali i novi zakon koji ne predviđa mogućnost vođenja postupka zbog povrede načela.

Ostavke na dužnosti u stranci i Vladi Karamarko je podnio nakon što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa zaključilo da je tvrtka njegove supruge Ane Karamarko “Drimia” primala novac od lobista MOL-a.

Uslijedio je žalbeni postupak na upravnim sudovima, ali i odluka Ustavnog suda u srpnju 2019. koji je usvojio Karamarkovu tužbu i ukinuo odluke upravnih sudova koji su ranije potvrdili odluku Povjerenstva o sprečavanju sukoba interesa.

Povjerenstvo je sredinom lipnja 2016. zaključilo da je Karamarko, tadašnji prvi potpredsjednik Vlade i šef HDZ-a, bio u sukobu interesa zbog iznošenja osobnih stavova i prijedloga za povlačenje Hrvatske iz arbitraže s MOL-om, a osobito na sastanku Vijeća za suradnju.

Karamarko je od početka osporavao da su on ili njegova supruga bili u sukobu interesa, kao i i zaključke povjerenstva vezane uz arbitražne postupke između Hrvatske i mađarskog MOL-a.

Foto: Hina