Čovjek koji je pomogao Karamarku da se upiše u HDZ: Dragi moj Tomo, izdajniče jedan. Prodao si se za 30 srebrnjaka

Čovjek koji je pomogao Karamarku da se upiše u HDZ: Dragi moj Tomo, izdajniče jedan. Prodao si se za 30 srebrnjaka

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko bio je na skupu stranke, dobio je posebne pozdrave nasljednika Andreja Plenkovića, koji ga je prije osam godina žestoko prozivao, te je tom prigodom čvrsto stao uz matičnu stranku.

Odmah je demantirao ikakve političke aktivnosti.

“Bilo je upita jesam li što dogovorio ili dogovaram, nema nikakve mistike. Ništa nisam dogovorio niti dogovaram, vjerojatno se neću kandidirati na ovim izborima. Uz stranku sam, HDZ-ovac sam 1989., odazivam se na ovakve događaje i to je razlog mog dolaska. Zahvaljujem se premijeru na posebnom pozdravu. Njegov sam prethodnik i ja bih pozdravio svog da sam tu.”, rekao je i objasnio zašto je bio toliko ozbiljan tijekom cijelog skupa:

“Ozbiljna su vremena, ali ako me netko ponukao da dođem ovdje jest montipajtonovsko ponašanje oporbe, na čelu s predsjednikom.”

Negirao je da kod njega postoje neki ljutiti ili negativni osjećaji usmjereni prema stranci i njenom vodstvu, ali je potvrdio da komunicira sa svima, tako i Domovinskim pokretom.

“Pričam sa svima, ali ne o nekoj suradnji ili ne znam čemu. Ne bih o tome. O kandidaturi nismo razgovarali. Ima puno stranaka s kojima imam slične poglede. Ne bih volio da na vlast dođu oni koji Hrvatsku nikad nisu htjeli. I, teoretski, kad bih se kandidirao, morao bih izaći iz matične stranke.”

Još uvijek mu nisu draga sjećanja oko prozivki Plenkovića u vrijeme dok je dolazilo do smjene na čelu stranke?

“Nerado se prisjećam tog trenutka, ali napadi na mene su pali u vodu, oko svega sam bio u pravu. Mađari, gradnja LNG-a, nametanje konkurencije ruskom plinu… Bio sam u pravu. Nisam bio neki Nostradamus, ali u tom trenutku sam bio u pravu”, pohvalio se Karamarko.

Ne slaže se da je Hrvatska talac dva čovjeka i njihova dva ega.

“Volio bih da nije, ali Hrvatska nije u dobrom položaju, pala je na 3,6 ili 3,8 milijuna stanovnika. Ni hranu više ne proizvodimo.”

Podsjetio je i da on zna kako protiv Milanovića.

“Pobijedio sam ga pet puta. Ali, jesam li dobro vodio stranku?”

Oporba?

“Način na koji rade to što rade… to nije potrebno Hrvatskoj i mislim da se građanima to ne može dopasti. Zbog tog narativa sam ovdje. Prekjučer sam dvojio hoću li doći, ali Milanović i Grbin su me pogurnuli da dođem.”

Na samom kraju, otkrio je što vidi kao dobitnu kombinaciju za pobjedu na izborima.

“Reći ću vam formulu. Domoljubna koalicija broj 2. Objediniti sve što je desno pa zagaziti i desnije. Imati pravaše, umirovljenike i vidjeti što raditi s DP-om.”

Tomislav Karamarko i Herman Vukušić

Poznati psihijatar Herman Vukušić, koji je pomogao Karamarku da se upiše u HDZ, bio je prilično razočarana kada je vidio kako se bivši predsjednika HDZ-a srdačno pozdravio s Andrejem Plenkovićem.

“Dragi moj Tomo, ovo ti pišem nakon što sam vidio tvoj današnji srdačan susret i rukovanje sa Andrejom Plenkovićem, a sve to poslije puna tri mjeseca pregovora sa strankama desnog centra koje su na tebe računale kao istinskog domoljuba i čovjeka koji HDZ može svojim političkim djelovanjem, makar i ne bio u stranci, vratiti na put ostavštine dr. Franje Tuđmana.

Sve te stranke i ugledne nezavisne pojedince stubokom si iznenadio još prije nekoliko dana kada si u Krašiću trebao osnovati svoju stranku, a da bi isto jutro delegatima i gostima poslao poruku kako od “Za Domovinu!” ipak nema ništa.

Dragi moj Tomo, ako si zaboravio, ja sam bio prva osoba koja je Jadranki Kosor, tadašnjoj predsjednici HDZ-a poslao poruku da ti želiš ući u stranku, na što mi je ona odgovorila “Radite na tome!” (serveri ne zaboravljaju😊).

Također sam bio prvi koji je nakon njezine brutalne smjene od strane tvojih egzekutora sa mjesta potpredsjednice Hrvatskog sabora posredovao da se u cilju nacionalnih inteteresa međusobne napetosti smire.

Također, dragi Tomo, bio sam uz tebe satima one noći kada je vođena nesmiljena hajka na tvojeg ministra hrvatskih branitelja, Miju Crnoju, kada si mu na moje oči i uši obećao da će, ako da ostavku, u roku od dva tjedna biti tvoj savjetnik za nacionalnu sigurnost.

Od tada su prošle godine i godine, od tvojeg obećanja ništa, a moj Mijo je danas (hvala Bogu🙏) uspješni građevinski poduzetnik…..

Sreli smo se ti i ja osobno prošle godine 19. studenoga u Iloku, nakon veličanstvene Kolone sjećanja u Vukovaru, kada si mi sam rekao da si spreman na razgovore o ujedinjenju hrvatske desnice (fotografija u privitku).

Nakon svega, Tomo moj, mogu samo zatražiti oprost svojeg dragog prijatelja Velimira Bujanca koji te je prvi javno “pročitao” u svojem zadnjem gostovanju na podcastu “Velebit”, a mi mu (nažalost) nismo vjerovali.

Sretno ti bilo sa tvojim HDZ-om u čije učlanjivanje sam ti ja pripomogao, ali za istinske domoljube i patriote koje si mjesecima zavlačio, ovaj tvoj današnji čin nosi teret 30 srebrnjaka”, istaknuo je Herman Vukušić.