Karolina Vidović Krišto: GONG i Centar za mirovne studije uspoređuju Tuđmana sa zločincem Mladićem, a Plenković šuti

Karolina Vidović Krišto: GONG i Centar za mirovne studije uspoređuju Tuđmana sa zločincem Mladićem, a Plenković šuti

Karolina Vidović Krišto piše o Tuđmanovom naslijeđu i sadašnjem vodstvu HDZ-a. Njezinu objavu prenosimo u cijelosti.

“Uobičajeno, prije dva dana na obljetnicu smrti Franje Tuđmana, vodstvo HDZ-a, stranke koju je on osnovao, pojavilo se na njegovome grobu i, kao svake godine, „recitiralo istu pjesmicu“. Sve što današnje hadezeovo vodstvo priča – čini suprotno!Franjo Tuđman bi današnje vodstvo HDZ-a zasigurno nazvao smutljivcima i prodanim dušama. Današnjem hadezovskom vodstvu je jedina politička konstanta osobna vlast i interes, nacionalni interesi za njih ne postoje. Oni svjesno i ciljano razaraju državne institucije što je upravo ovih dana postiglo novu neprihvatljivu razinu.

Kako bi zaštitili korupciju koju provode, vladajuće strukture ustraju na sadašnjem vodstvu DORH-a, iako je u potpunosti kompromitirano posljednjim događanjem vezanim za bivšu ministricu Žalac. Vodstvo HDZ-a izoliralo se u svoj paralelni svijet što pokazuje i sljedeći događaj.Par dana prije obljetnice Tuđmanove smrti, nekolicina udruga kao što su „Centar za mirovne studije“, „GONG“ i ostali, objavili su priopćenje koje možemo nazvati jednim od većih skandala u novijoj hrvatskoj povijesti. Te udruge, koje financiraju hrvatski porezni obveznici, i to odlukom HDZ-a i Plenkovićeve Vlade, usporedili su osuđenog počinitelja genocida Ratka Mladića s prvim hrvatskim predsjednikom Franjom Tuđmanom.

To bi bilo isto, kao da su nekakve francuske udruge usporedile Charlesa de Gaullea s Heinrichom Himmlerom!Da se to nekim slučajem uistinu u Francuskoj dogodilo, svi ti potpisnici bili bi uhićeni, jer bi Francuzi to doživjeli kao grubo vrijeđanje francuskih žrtava u Drugom svjetskom ratu, te pogotovo grubo vrijeđanje Francuske Nacije. U ovom slučaju riječ je o namjernom vrijeđanju Hrvatske Nacije, vrijeđanje žrtava u Domovinskom ratu i vrijeđanja žrtava srebreničkog genocida, najvećeg zločina nakon Drugog svjetskog rata. Nitko iz današnjeg HDZ-a nije reagirao na ovu skandaloznu klevetu! A jasno je i zašto: vladajuće strukture i same dijele ta sramotna stajališta navedenih udruga, ali se ne usude to javno reći.Današnje vodstvo HDZ-a u svojoj biti je nastavljač politike Mesića, Račana i Sanadera.

To je politika koja se temelji na interesu uske skupine vladajućih moćnika, kojoj je interes Hrvatske Države i hrvatskih građana u potpunosti nebitan.Svi koji smatraju ovu izjavu pretjerivanjem, neka se suoče sa sljedećim činjenicama. Dolaskom Račana i Mesića na vlast zaustavljena je izgradnja hrvatske države i njenih institucija. Nažalost, tu mogućnost dobili su od samog Tuđmana koji je propustio rasvijetliti medijsku scenu u Hrvatskoj.

Realno, Tuđman i nije imao vremena pozabaviti se s tim problemom s obzirom da je odmah po dolasku na vlast bio suočen sa srbijanskom agresijom.Upravo su stare komunističko-udbaške strukture kontrolirale medije cijelo vrijeme Tuđmanove vladavine. Glavna značajka tih struktura je manipuliranje činjenicama kako bi spriječile funkcionalni demokratski poredak i vladavinu prava.Ono što su napravili Česi, Poljaci ili Mađari, to Hrvati ne smiju – to im osporavaju vladari Hrvatske. Ti stvarni vladari su od samog dolaska Tuđmana na vlast uspostavili paralernu strukturu, koju danas nazivamo duboka država.

Temeljni stup duboke države jesu mediji. Hrvatski mediji od samog uvođenja demokracije u Hrvatskoj stvaraju iluzije, lažu te istovremeno histerično guše svaki oblik demokratskog života u Hrvatskoj.Jedna od prvih laži je bila predstavljanje Račana kao spasitelja Hrvatske, jer tobože, bez njega ne bismo imali demokracije. Apsurd! Da je komunistički nasilnik i provoditelj represije nad nevinim hrvatskim studentima uveo demokraciju u Hrvatsku? Ovu laž dopustila je jedino Hrvatska, i upravo zbog takovih društvenih laži imamo raspad gospodarstva i neopisivu korupciju. Jar laž o Račanu model je koji mediji koriste u svim segmentima društva.

Mediji tako putem laži i manipulacija uništavaju svakoga tko je neovisan i koji ne pripada vladajućoj strukturi, jer neovisni znastvenici ili gospodarstvenici su izravna opasnost netransparentnim vladarima današnje Hrvatske. Kako su u stanju lažima uništavati poštene i sposbne, tako su u stanju ispodprosječne i nepoštene stilizirati u poštene i sposobne.

Sjetimo se samo histerije u svezi Tuđmanovih 200 tisuća maraka (100 tisuća Eura), koji nisu bili sporni u smislu legalnosti prihoda jer Tuđmanove knjige su prodavane po cijelom svijetu i u dijaspori su masovno prodavane, ali tobože nisu bile prijavljene.Istovremeno imamo slučaj Damira Vrhovnika, političara do 1992. godine, koji najednom postaje vlasnik brodogradilišta bez da itko postavi pitanje kako i odakle gospodinu novac za tu transakciju. Račan mu, pak, daje preko 100 milijuna Eura (750 milijuna kuna) hrvatskih poreznih obveznika, koji propadaju! Spominje li to itko? Ne! Je li Vrhovnik osuđen?

Ne, nije se ni vodio postupak!Stipe Mesić, na primjer, ima listu korupcijskih grijeha, ali su ga mediji izgurali kao simpatičnog vicmahera koji se bori protiv korupcije. Mesić je, pak, simbol korupcije, počevši od privatizacije Našicecementa, do kredita HPB-a svome kumu u KIO Orahovici.Ivo Josipović, pravnik koji smatra da se zakoni provode ovisno o političkoj potrebi, od medija je predstavljen kao uljuđeni fini profesor.

Čista laž! Profesorsku, kao i cijelu karijeru postigao je uz asistenciju tate koji je bio komunistički moćnik i beogradski izvršitelj obračuna s hrvatskim proljećem. Taj fini profesor živi navodno u stanu koji je otet od zagrebačkih Židova, a njegove vratolomije sa ZAMP-om su krajnje dubiozne. Otimanje i lažno optuživanje u biti i jest specijalno znanje naše „elite“.

Kada uzmemo pozadinu Fižulića, Čačića, Roglića, Tedescshija i različitih drugih aktera, tada shvaćamo da Hrvatskom vladaju bivši komunistički moćnici i njihova djeca. Rezultat njihove vladavine jest pola milijuna raseljenih i gubitak vjere u svoju državu koju smo krvlju platili.Vladajućim strukturama, koje predvodi današnji Račanovsko-Mesićevsko-Sanaderovski HDZ, glavne su karakteristike gramzljivost i klevetanje Hrvatske Države i naroda.Tako portal Index hladnokrvno ovih dana piše da Aleksandra Zec jednostavno vrijedi više nego 402 djece koju su ubili srpski agresori. Sama pomisao selektirati žrtve na temelju krvnih zrnaca morbidna je i bolesna.

Svakoj normalnoj osobi ubojstvo djeteta je ubojstvo nedužnog anđela, bez obzira na to kako se taj anđeo zove – Aleksandra, Marija ili Enisa. Jednako bolesno i nepravedno je stvaranje mita od jedne žrtve kojim će se klevetati cijela nacija.Je li se netko po ovom pitanju javio iz HDZ-a? Nije! Javio se zato Zoran Milanović, i doista je rekao istinu, što je i njegova obveza. No, ovdje svjedočimo jadu i bijedi današnje hrvatske političke scene. Jer osim Milanovića nitko nije reagirao, ni HDZ, ali ni oporba.Milorad Pupovac u Hrvatskoj ima medijski status kao da je Guverner Hrvatske, njegove izjave mediji prenose s divljenjem. Taj Pupovac je, pak, dokazani klevetnik. 1992. izjavio je kako je Hrvatska pokrstila 11 tisuća srpske djece, što je dokumentirana laž. Naravno, upleten je i u korupciju, konkretno u slučaju Tesla Banka. Taj i takav Pupovac svakodnevno laže i vrijeđa cijelu hrvatsku naciju; otvoreno simpatizira Milu Martića i Ratka Mladića, te napada akciju Oluja; žali što je Oluja spriječila Srebrenicu 2 koju bi srpska vojska počinila u Bihaću; i tako dalje.

Ali, nije Pupovac odgovoran, već onaj tko mu je tu protueuropsku i protuhrvatsku rabotu dopustio, a to mu je dopustio: Račanovsko-Mesićevsko-Sanaderovski H D Z.Vladajuće strukture vode politiku rastakanja hrvatske države u svim segmentima društva.Te strukture su Hrvatsku su pretvorili u duty free shop koji ne proizvodi čak ni kvasac za kruh. Jedina efikasnost tih struktura je kontrola medija.Plenković i njegova družina pozivaju se na europske vrijednosti, a Europska komisija im atestira najgore pravosuđe u EU i najgoru platežnu moć građana, nakon Bugara.

Plenkovićeva Vlada, kroz različite državne izvore i programe, izdvaja milijarde udrugama, kao što su udruga Rade Borić, a istovremeno nema nijedne značajne demografske mjere.Pravni poredak paraliziran je za 98% naroda, a jedinu korist od tih pravnih uzurpatora ima šačica odabranika. U toj situaciji Plenković je uspio ono što nije ni Aleksandar Ranković – raselio je pola milijuna Hrvata u pet godina.Treba jasno reći, postojeća politička scena je potrošena i nepoporavljiva. Hrvatska ne može izaći iz postojećeg stanja bez jasne diferencijacije na političkoj sceni. Domoljublje danas znači bezkompromisna borba za demokratske vrijednosti – jednakost pred zakonom i učinkovitu vladavinu prava. U takovom društvu nema nedodirljivih.U Plenkovićevoj, pak, Hrvatskoj sve je postalo bezvrijedno i kupljivo.

Kupovanje ili manipuliranje političkih protivnika postala je najnormalnija pojava, iako je to najopasnija korupcija za demokratski sustav. Sjetimo se zastupnika Tomislava Sauche, Silvana Hrelje, Milanke Opačić, do svježeg primjera Hrvoja Zekanovića.Upravo tu duhovnu korupciju, prevrtljivost i laž moramo odstraniti iz hrvatskog javnog života.A Franjo Tuđman nam je dokazao da se može pobijediti zlo ukoliko ustrajno i odlučno formuliramo ciljeve, te se marljivo i uporno za njih borimo.

Tuđman je izgradio Hrvatsku Državu, naša generacija je mora urediti i srediti, da bude poželjni i ugodni dom svim hrvatskim ljudima, da se Hrvati napokon počnu vraćati u svoju lijepu Domovinu, umjesto da se raseljavaju kao danas.Sigurna sam da ćemo uspjeti uspostaviti pravednu Hrvatsku, jer, kao i drugi Europski narodi i mi Hrvati imamo pravo biti jednaki pred zakonom te živjeti u funkcionalnoj pravnoj državi.

P.S. sljedeća objava će biti o SDP-u, bratu blizancu današnjeg HDZ-a”,ističe Karolina Vidović Krišto.