Karolina Vidović Krišto: Hoćete li istražiti kako je sudac Turudić stekao svoju imovinu?

Karolina Vidović Krišto: Hoćete li istražiti kako je sudac Turudić stekao svoju imovinu?

Karolina Vidović Krišto komentirala je odluku suca Ivana Turudića koji je optužnicu protiv Ivice Todorića vratio na ponovno odlučivanje prvostupanjskom sudu.

“Prije nekoliko dana sudac Visokog Kaznenog suda, Ivan Turudić, vratio je optužnicu protiv Ivice Todorića na ponovno odlučivanje prvostupanjskom sudu.

Poznato je da Turudić uglavnom sudi onako kako vladajućoj strukturi odgovara. A suđenje Todoriću jest igrokaz, jer se Vlada i pravosuđe boje tog Todorića. Ima li možda Todorić nekakove materijale protiv moćnika u politici i pravosuđu – to mi ne znamo.

Suca Turudića je, pak, policija naganjala zbog prebrze vožnje, i to u autu vrijednom iznad milijun kuna (a čovjek je cijeli život zaposlen u pravosuđu).Hoćete li zatražiti sigurnosnu provjeru za suca Turudića kako bi se utvrdila legalnost njegove imovine?To je inače uobičajen postupak, primjerice u Bavarskoj, znači u potpunosti legalan i u skladu s europskim normama, jer – kao što znamo – ne postoji zakon koji dopušta korupciju”, ističe Karolina Vidović Krišto.

Foto: Hina