Karolina Vidović Krišto o smrti malog dječačića iz Petrinje: Ponašanje HDZ-ove gradonačelnice je skandalozno

Karolina Vidović Krišto o smrti malog dječačića iz Petrinje: Ponašanje HDZ-ove gradonačelnice je skandalozno

Karolina Vidović Krišto je komentirala smrt malog dječačića iz kontenejnerskog naselja u Petrinji.

“Vijest o smrti dvomjesečnog Frana, sina obitelji koja živi u kontejnerskom naselju u Petrinji, potresla je i ražalostila sve hrvatske građane. Ovime izražavam najdublju sućut obitelji preminulog Frana.

Nažalost, ni premijer Plenković, ni vlada nisu se očitovali o ovoj tragediji, a upravo je vlada ta koja snosi odgovornost za činjenicu da nam hrvatski građani na Banovini žive u kontejnerima već drugu godinu.Ni premijer, ni vlada nisu se udostojali niti izraziti sućut obitelji preminulog Frana!Ponašanje, pak, HDZ-ove gradonačelnice Komes može se nazvati neviđenim skandalom.

Naime, gradonačelnica Komes je ponudila obitelji preminulog Frana odjednom više od deset alternativnih stambenih smještaja, te si svatko normalan postavlja pitanje – kako je moguće da grad raspolaže s toliko slobodnih kapaciteta koji očigledno zjape prazni?Zašto se obitelji preminulog Frana nije pronašao smještaj kad je majka bila trudna? Čime se to bavi vlada i tijela zadužena za obnovu potresom pogođene Banovine?

Vlada Andreja Plenkovića svakodnevno dokazuje da joj ništa nije sveto, a tijela vlasti, i vladina, i pravosudna tijela, djeluju protupravno, otvoreno šireći zlouporabe te time nanose štetu svim hrvatskim građanima. Hoće li DORH otvoriti istragu zbog činjenice da nam građani Banovine žive u kontejnerima koji prokišnjavaju? Kako je to moguće da država ne može skrbiti o minimumu dostojanstvenog života naših građana?

Ovdje podsjećam da je prije tri mjeseca u istoj županiji u željezničkoj nesreći kod Novske troje hrvatskih sugrađana izgubilo život, a mi ni dan danas ne znamo koji su razlozi za tu tragediju.​ Državno odvjetništvo i policija djeluju na način da sustavno skrivaju protuzakonitosti, umjesto da ih sukladno zakonu otkrivaju i sprječavaju.

Ovim najavljujem da ću inicirati točku dnevnog reda u Hrvatskom saboru na kojoj se moraju iznijeti sve činjenice vezane uz blokiranje obnove Banovine, jer imati novce na računu, a ne obnavljati stambene objekte, nema, niti može imati opravdanje”, ističe stiče Karolina Vidović Krišto.

Foto: Hina