Karolina Vidović Krišto oštro uzvratila “bezdušnom Jandrokoviću”. Evo što je sve napisala

Karolina Vidović Krišto oštro uzvratila “bezdušnom Jandrokoviću”. Evo što je sve napisala

Zastupnica Karolina Vidović Krišto pojasnila je što se danas dogodilo u Saboru odnosno zašto je došla u sukob s Gordanom Jandrokovićem. Evo njezinog priopćenja.

“Današnje odbijanje predsjednika Sabora Jandrokovića da Hrvatski sabor minutom šutnje oda počast 402 ubijene djece od strane srbijanskog agresora za svaku je osudu. 

Gospodin Jandroković je time još jednom pokazao da za vladajuću kastu u Hrvatskoj ne postoje ni svetinje, ni civilizacijski standardi, već isključivo njihovi osobni interesi. Biti izbačen iz sabornice od takove osobe nije kazna već potvrda rada u službi općeg interesa, istine i pravde.

Agresivno te napose bezosjećajno i protucivilizacijsko odbacivanje odavanja počasti ubijenoj djeci bit će zapisano kao jedna od većih sramota današnjih vlastodržaca. Osim što korupcijom nanose nepravdu hrvatskim građanima, Plenkovićevsko-Jandrokovićevska vladajuća struktura vrijeđa i najsenzibilnije osjećaje hrvatskog naroda!

Zašto Jandroković, koji ima niz suradnika koji mu asistiraju u njegovu poslu, nije predložio odavanje počasti ubijenoj djeci, a povodom 30-godišnjice smrti te djece? Upravo je to obveza predsjednika Sabora. Ili Jandrokovićevsko-Plenkovićevska vrhuška ne smije komemorirati hrvatske žrtve sa ciljem omalovažavanja i obezvrjeđivanja hrvatskih žrtava kako bi se hrvatska povijest nadalje mogla krivotvoriti? 

Ovaj zahtjev je Jandroković odbio:

“Predlažem da odemo počast ubijenoj djeci u domovinskom ratu. Naime, srpski agresor je ubio 402 djece. U Vukovaru je ubijeno dijete od 6 mjeseci, maliIvan Kljajić,
a u Širokoj kuli srpske su postrojbe žive zapalile 9 civila – među kojima je bila trinaestogodišnjaVerica Nikšić, kojoj se ni danas ne zna gdje su joj posmrtni ostaci.

Taj strašni zločin, ubijanje 402 djece, moramo osuditi te se vječno sjećati kako se nikada ne bi ponovio.”

Osoba koja ima srce ovakav zahtjev odbiti nije dostojna obavljati nikakovu javnu dužnost u Hrvatskoj. Jandroković je ovim činom uvrijedio najnevinije žrtve Domovinskog rata.

Treba jasno kazati da Jandroković upravlja nedostojno Hrvatskim saborom, on devastira rad Sabora i to sa vrlo jasnim ciljem, a on je omogućiti Vladi da bez nadzora može provoditi svoju koruptnu i netransparentnu politiku. 

Jandroković se smatra asistentom predsjednika Vlade Plenkovića kao što je to bio i Sanaderu, ali hrvatski porezni obveznici ga ne plaćaju za asistenta, već da predsjeda Hrvatskim saborom, što on ne čini.

Svi oni koji podržavaju ovakovu politiku moraju biti svjesni da sudjeluju u rabotama protiv hrvatske budućnosti, protiv istine i protiv osnovnih načela pravednosti.

Pozivam sve demokratske misleće ljude u Hrvatskoj da se suprotstave protupravnim rabotama današnjih vladajućih struktura i podupru borbu za vladavinu prava, jednakost pred zakonom svih građana i uspostavu temeljnih europskih vrijednosti u našoj Domovini”, ističe Karolina Vidović Krišto.