Karolina Vidović Krišto traži Jandrokovićevu glavu: On je vjerni suradnik korupcijskih struktura

Karolina Vidović Krišto traži Jandrokovićevu glavu: On je vjerni suradnik korupcijskih struktura

Karolina Vidović Kritšto traži smjenu predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

“Jučerašnje vođenje sjednice Hrvatskog sabora, od strane njegovog predsjednika Gordana Jandrokovića, jest nova razina deformiranja institucija hrvatske države i razgradnje parlamentarne kulture u Hrvatskoj. Raspravu o povjerenju predsjedniku vlade započeti u 15h popodne, dokazuje otvorenu namjeru gušenja parlamentarizma te onemogućavanja demokratskog i civilizaranog dijaloga.

Predsjednik Sabora Jandroković, vodi Hrvatski sabor na način da ga onesposobi, kako Sabor ne bi bio u mogućnosti kontrolirati vladu, što je ustavna i demokratska obveza hrvatskog parlamenta. Blokiranje rada Sabora jest jedan od ključnih udaraca hrvatskom pravnom poretku, a koja za posljedicu ima neviđenu korupciju koja vlada Hrvatskom.

Gordan Jandroković koji je kroz cijeli svoj politički vijek, vjerni suradnik korumpiranih struktura, kao i dobar dio hrvatske političke scene, postao je imun na zdravorazumne i svakom vidljive činjenice. Na jučeršanjoj se sjednici na razumljivo formulirane argumente o njegovom sudjelovanju u korupciji pravio kao da te argumente ne čuje, tvrdio da nisu izrečeni i vrijeđao zastupnike na osobnoj razini.

Takva osoba ne može biti predsjednik Sabora, ali ni akter političkog života demokratske Hrvatske. Sljedeći tjedan ću započeti s prikupljanjem potpisa drugih zastupnika u Hrvatskom saboru kako bi Gordan Jandroković bio razriješen s mjesta predsjednika Hrvatskog sabora”, ističe Karolina Vidović Krišto.