Karolina Vidović Krišto: Zlata Đurđević nije heroina, više se ispituju kandidati za šefa poslovnice Lidla i Konzuma

Karolina Vidović Krišto: Zlata Đurđević nije heroina, više se ispituju kandidati za šefa poslovnice Lidla i Konzuma

Zastupnica Karolina Vidović Krišto komentirala je jučerašnji nastup Zlate Đurđević u Saboru Njezinu izjavu prenosimo u cijelosti.

“Jučer je bilo intervjuiranje kandidata za predsjednika Vrhovnog suda pred saborskim odborom za pravosuđe. Način vođenja sjednice od, inače mladog, zastupnika Mišela Jakšića može se nazvati žalosnim i skandaloznim. Komunikacijski smjer predsjednika odbora i, nažalost, dobrog dijela članova odbora išao je za ciljem spriječiti što više pitanja favoritkinji Zlati Đurđević, istovremeno se diveći njezinome liku i djelu.

Gospođa Đurđević, kao što je poznato, nije dala nijedan odgovor osim što je širila ideološke floskule te se, u slučaju izbora za predsjednicu Vrhovnog suda, proglašavala nenadležnom za bilo koje goruće pitanje rak-rane hrvatskog društva, to jest pravosuđa. Naravno, njezine tvrdnje protive se Zakonu o Vrhovnom sudu, jer predsjednik Vrhovnog suda itekako ima ovlasti i može doprinositi promjenama u hrvatskom pravosuđu.Na ovoj je sjednici došla do izražaja sva uvezanost političkih struktura i velika pažnja svih sudionika da slučajno ne prijeđu granicu u kojoj bi se razotkrivali stvarni problemu koji tište Hrvatsku.

Kritike HDZ-a mogu se nazvati dobronamjernim „drugarskim“ kritikama, ali bez ikakvog suštinskog sadržaja, kao i kritike SDP-a koji glumi oporbu, ali isto tako bez ikakvog sadržaja. Pojedina izlaganja bila su toliko snishodljiva da ih je bilo teško slušati.Vrhunac ove sramotne predstave su nam naravno priuštili hrvatski mediji, koji su prozvali gospođu Đurđević heroinom jer je navodno maratonski odgovarala na pitanja.

Kakve li neistinite manipulacije!Opće je poznato da u današnjem svijetu za bilo koju odgovorniju funkciju, bilo u financijskome, građevinskom, trgovačkom ili drugom poslovnom segmentu, morate proći nekoliko krugova razgovora/ intervjua.Tako ćete za voditelja manje filijale, primjerice u Konzumu ili Lidlu, potrošiti, što na razgovore, što na testiranja, ponekad i po 10 ili 15 sati. To znači, voditelja poslovnice Lidla se ispituje 10 sati, a potencijalnu predsjednicu Vrhovnog suda niti tri sata, uz napomenu da sam na jedvite jade u 20-ak minuta uspjela postaviti tek nekoliko pitanja, te pritom bila izložena pritiscima predsjednika odbora te rogoborenju drugih članova, s ciljem da me zaustave.Jer, kao što znamo, istina kvari tu idilu hrvatskih moćnika u kojoj narod služi samo za plaćanje poreza, bez prava glasa.

Ali, naši moćnici se grdno varaju. Volju naroda nitko nikada nije mogao slomiti. Nikakve stare strukture ni njihova djeca nam ne će uzeti naše pravo na istinu i na civilizirane životne uvjete. I zato ću i dalje kvariti njihovu idilu i boriti se za pravednu Hrvatsku”, piše Karolina Vodović Krišto.