Katarina Kitarović na Harvardu: Još jedna hrvatska maturantica uspjela je upisati najbolje svjetsko sveučilište

Katarina Kitarović na Harvardu: Još jedna hrvatska maturantica uspjela je upisati najbolje svjetsko sveučilište

Američki predsjednici Barack Obama i John Kennedy, ali od ove jeseni Katarina Kitarović i Eva Goluža. Dvije zagrebačke manturantice upisale su Harvard. Iako se ne poznaju, dijele ljubav prema sportu – skijanju i klizanju. Najbolji fakultet na svijetu nije lako upisati, a kako doznajemo od izvora s Pantovčaka Katarina Kitarović primljena je na četiri najbolja američka sveučilišta.

Kći hrvatske predsjednice sad će Hrvatsku predstavljati na jednom od najprestižnijih sveučilišta na svijetu – Harvardu, piši vijesti.hr.

Katarina Kitarović, kći predsjednice Republike, kako doznajemo s Pantovčaka, uz preporuke škole i profesora iz zagrebačke XV. gimnazije, dobila je i preporuke iz Washingtona i Bruxellesa. S Katarinom, na Harvard će i Eva Goluža.

“Taman mi je tata došao u sobu pet minuta prije ponoći. Kod nas su u ponoć dolazili rezultati. Baš smo raspravljali kojim ćemo redoslijedom sve otvarati. On je rekao Harvard je Harvard. I prvo smo otvorili. Moram reći, iznenadila se jesam, ali nekako kao da sam to malo i očekivala”, priča Eva.

Što znači upisati sveučilište gdje godina stoji oko pola milijuna kuna najbolje zna bivši student Harvarda Dražen Komarica: “Upis na Harvard je proces koji zahtjeva dobru pripremu. Život na Harvard je balans između akademskog svijeta i društvenog svijeta. Nije samo sve knjiga, potrebno je imati i dobro društvo”.

A društvo će od jeseni možda biti i ove dvije Hrvatice. Eva se profesionalno bavi skijanjem, a Katarina klizanjem.

“Oboje zimski sportovi, vjerujem da ćemo se dobro slagati. A i super je da imam nekoga za družiti se tamo, nekoga svog pa makar i za pričanje hrvatskog”, rekla je Eva.

Hoće li se vratiti u Hrvatsku nakon studija, Eva kaže da o tome još ne razmišlja. Ići će korak po korak. Nakon studija u Americi, kako doznajemo s Pantovčaka, Katarina se planira vratiti.