Kazimir Bačić i njegovi “neovisni” uhljebi napali predsjednika Milanovića: Bojimo se da nam sprema sudbinu pokojnog Vjesnika

Kazimir Bačić i njegovi “neovisni” uhljebi napali predsjednika Milanovića: Bojimo se da nam sprema sudbinu pokojnog Vjesnika

Ravnateljstvo Hrvatske radiotelevizije (HRT) najoštrije osuđuje istup predsjednika Republike Hrvatske danas u Splitu tijekom kojeg je napao novinare HRT-a optužujući ih da su prevaranti i državna sramota.

HRT smatra da je ovo neprimjeren govor u javnom prostoru te podsjeća predsjednika RH na odredbe članka 38. Ustava RH o slobodi medija, prenosi HRT.

Nažalost, HRT ne može protumačiti današnje poruke predsjednika RH drugačije nego kao napad s pozicije moći na novinarske slobode i uređivačku politiku javnog medijskog servisa. Izražavamo zabrinutost zbog otvorenog aludiranja da će HRT i njegovi zaposlenici doživjeti sudbinu nekadašnjeg Vjesnika. To je izravna prijetnja javnom medijskom servisu i njegovim zaposlenicima.

Podsjetimo, predsjednik Republike Zoran Milanović, boraveći u Splitu u povodu sutrašnjeg blagdana svetog Dujma i dana grada, osvrnuo se na sinoćnju HTV-ovu emisiju Otvoreno u kojoj je kao gošća pozvana Zlata Đurđević. U emisiji je sudjelovalo troje od petero kandidata za čelnog čovjeka Vrhovnog suda.