Kirurg koji želi pobijediti Plenkovićevog ministra: Pavo Kostopeč želi postati šef zagrebačkog HDZ-a. Što misli o Bandiću

Kirurg koji želi pobijediti Plenkovićevog ministra: Pavo Kostopeč želi postati šef zagrebačkog HDZ-a. Što misli o Bandiću

Prvi je kandidaturu za šefa zagrebačkog HDZ-a najavio, a isto ju je tako prvi i službeno objavio – Pavo Kostopeč. Kirurg s Merkura do sada nije bio na visokim pozicijama u stranci.

Na predstavljanju svoje kandidature pozvao se na politiku Franje Tuđmana, a Zagreb vidi kao razvijenu europsku metropolu. Javnu podršku dao mu je Ivan Kujundžić, kandidat za potpredsjednika HDZ-a, a poslušati ga je došlo 200-tinjak istomišljenika i članova stranke, javlja RTL.

”Javno podržavam Andreja Plenkovića, mislim da je on najbolji izbor za kontinuitet HDZ-a i da nas treba odvesti u parlamentarnu pobjedu. O kandidaturi sam razgovarao s cijelim vrhom stranke. Nisam s Plenkovićem razgovarao o direktnoj potpori, to ćemo vidjeti kada budu poznati kandidati”, kazao je Kostopeč.

Andrija Mikulić, koji obnaša dužnost glavnog državnog inspektora, najvjerojatnije neće u utrku. On to još nije potvrdio, a kao najizgledniji Kostopečov protukandidat spominje se Tomislav Ćorić, ministar u aktualnoj Plenkovićevoj vladi.

“Podržavam što više kandidatura. Nisu mi poznati detalji, a tko god da se kandidira imat će svoju kampanju. U konačnici odlučit će članovi HDZ-a”, kazao je Kostopeč ne otkrivajući kako planira pobijediti Ćorića.

Inače, Kostopeč je jasno kritizirao odnos zagrebačkog HDZ-a i Milana Bandića. Upitan hoće li doći do raskida suradnje ako on dođe na čelo zagrebačkog ogranka stranke, Kostopeč kaže: ”Ovakav odnos Milana Bandića i HDZ-a nije održiv. Mora doći do bitne promjene ili je politički razlaza nužnost. Mi prije svega predstavljamo naše članove, a zatim Zagrepčane i Zagrepčanke u Skupštini. Svi dokumenti pa i GUP moraju biti na dobrobit građana da bi dobili podršku”.

Foto: Danijel Kasap/Hina