Kovač optužio Plenkovića da provodi politiku SDP-a i Milanovića: Napali su Imotski, a u redu su im jugo zastave u Rijeci i naslovnice u Novostima

Kovač optužio Plenkovića da provodi politiku SDP-a i Milanovića: Napali su Imotski, a u redu su im jugo zastave u Rijeci i naslovnice u Novostima

– Ovaj doček u Imotskom i ovoliki broj vas koji ste nas došli podržati očekivan je od sredine koja diše hrvatski i koja ovu zemlju ne da u ruke onima koji protiv vas dižu kaznene prijave samo zato što imate i držite svoje mišljenje. Konačno, i ovaj impozantan doček i vaš broj najbolja su uvertira našeg predstavljanja u nedjelju u Splitu.

Zajednički je to, u neku ruku, sažetak subotnjeg velikog skupa članova HDZ-a održanog u dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Imotskom na kojem su se predstavili kandidati za novo vodstvo HDZ na unutarstranačkim izborima 15. ožujka.

Imotski je ugostio najjaču ekipu koja će se suprostaviti aktualnom predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću. Bili su tu Miro Kovač, Davor Ivo Stier, Tomislav Tolušić i Ivan Penava, javlja Slobodna Dalmacija.

S druge strane, u punoj dvorani viđeni su i aktualni gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić, saborski zastupnik Ante Babić, načelnici imotskih općina Lokvičići, Cista Provo, Zmijavci, Proložac, ali i brojni utemeljitelji HDZ-a s područja Imotske krajine.

– Prva misao koju ću ovdje u Imotskom istaknuti, u gradu gdje uvijek osjetim duh slobode, jeste to da ćemo promijeniti vođenje stranke. Više neće biti ja to kažem, ja to odlučujem, ja to hoću, ja sam stranka, nego će biti mi to hoćemo, mi to kažemo, mi to odlučujemo – istaknuo je kandidat za predsjednika HDZ-a Miro Kovač i nastavio:

Moram spomenuti i posljednje događaje oko imotskog karnevala. Dogodi se spaljivanje lutke, satira k’o satira. I tko vam se javi, prvo novi predsjednik države Zoran Milanović, pa Arsen Bauk podnosi kaznenu prijavu, pa se javi Nenad Stazić. I onda, zamislite, javi se predsjednik Sabora, pa se javi Vlada RH. Što to znači? Znači da mi potvrđujemo stavove SDP-a.

HDZ jeste otišao ulijevo. Još su samo trebali potpisati Baukovu kaznenu prijavu. A u redu su im predstave, jugo zastave u Rijeci i naslovnice u Novostima, rekao je Miro Kovač.

Foto: Mario Strmotić/Hina

Facebook Comments