Kolakušić izvrijeđao birače: Stručnjakinja zgrožena. Mogao se iščitati silni gnjev

Kolakušić izvrijeđao birače: Stručnjakinja zgrožena. Mogao se iščitati silni gnjev

Nositelj liste Pravo i pravda koja je dobila 2,99 posto glasova Mislav Kolakušić jučer se nakon objave rezultata obrušio na birače te im uputio oštru poruku: “Ja bih čestitao građanima Hrvatske što su izabrali 12 HDZ-ovih i SDP-ovih zastupnika da volontiraju. Za razliku od cijele Europe, idemo u čisti idiotizam. Dragi građani, jeste li vi normalni. Sram vas bilo“, rekao je Kolakušić. Ovaj medijski ispad i reakcije ostalih političara u noći europskih izbora komentirala je komunikacijska stručnjakinja Gabrijela Kišiček za Novu TV. 

“Ne znam koja je bila poanta tog govora osim da sebe i svoj stožer prikaže kao pomalo neuračunljiv. Cijeli taj performans bio je sličan cirkusu. Iako je počeo nasmijan i nekoliko se puta osmjehnuo, mogao se iščitati silni gnjev, silna ljutnja prema medijima, ali je eksplicitno i jasno vrijeđao hrvatske građane koji nisu prepoznali njegov velik angažman i ono što radi”, objasnila je Kišiček.

“Zapravo je neobično, čak i suludo, da vrijeđate hrvatske birače, a istodobno najavljujete kandidaturu za predsjednika Republike. Ne znam što točno i čije glasove očekujete na predsjedničkim izborima”, zaključila je komunikacijska stručnjakinja.

Kišiček se također osvrnula na ponašanje Stephena Bartulice koji se, nakon osvajanja mandata, u izborni stožer dovezao i iz njega odvezao u Ferrariju. “Ovo je bio neki pokušaj provokacije, ali čudno je što je njegovo obraćanje bilo i sadržajno i izvedbeno slično propovijedi. On je želio sebe prikazati kao žrtvu nepravednih napada iz kojih on izlazi kao pobjednik. On zapravo rezultate izbora pripisuje samome sebi, a i eksplicitno je rekao da je to referendum o njemu samome”, rekla je pa dodala “Dakle, to je pretenciozno, a istodobno toliko patetično i toliko nepromišljeno. To je komunikacijski vrlo, vrlo loše”, dodala je.