Kolinda o ofenzivi: Ne bojim se istarskog goveda, ni konja, ni boksača. Pa ja sam srušila Stipu Miočića

Kolinda o ofenzivi: Ne bojim se istarskog goveda, ni konja, ni boksača. Pa ja sam srušila Stipu Miočića

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović poručila je s izbornog skupa u Rijeci koji je održan u HKD-u na Sušaku da ne pristaje na sučeljavanja s protukandidatima jer ne želi sramotiti Hrvatsku zbog toga što oni nemaju program, već jedino napadaju nju. Ona je bila izuzetno raspoložena, budući da ju je dočekala puna dvorana, a i suprug Jakov je bio u pratnji.

– Hvala Jakove što si došao večeras, krenula je Grabar -Kitarović, a Jakov je, kao što je to postalo uobičajeno, pobrao ovacije. – Sretna sam što sam doma. Bila sam malo kritična na 20. obljetnicu preminuća prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana, koji nas je poveo u borbu za slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Kada smo zajedno, možemo sve što želimo i sve što zamislimo. I ne bojim se sučeljavanja ni sa kime. Ne bojim se istarskog goveda, konja, niti boksača, kao što sam pokazala srušivši Stipu Miočića

Ali ako nešto nema smisla, nema smisla. Neću dopustiti da se predizborna kampanja svede na uvrede. Nemaju program pa napadaju mene.

Ne želim odgovarati na pitanja zašto sam u nekoj prilici nosila bijelo odijelo. Odijelo ne čini čovjeka, nego duša, a moja je duša hrvatska i duša svih hrvatskih krajeva i Hercegovine. Ja samo želim da svi poštuju Hrvatsku, ne dijelim ljude po stranačkoj ili nacionalnoj pripadnosti. Ali, minimum poštovanja mora biti, a to je da moji protukandidati imaju program. Neću se svađati s onima koji samo napadaju mene i ovu državu, poručila je Grabar-Kitarović.

Foto: Hina