Kombi pun ilegalnih migranata probio naplatne kućicu u Lučkom: A onda divljao po Zagrebu

Kombi pun ilegalnih migranata probio naplatne kućicu u Lučkom: A onda divljao po Zagrebu

Zagrebačka policija u jurnjavi metropolom uhitila je 31-godišnjeg državljanina Moldavije koji je jutros pred zoru u kombi vozilu austrijskih oznaka prevozio čak 32 strana državljana. Dvoje stranaca je lakše ozlijeđeno od kojih je jedna maloljetna osoba te im je liječnička pomoć pružena u bolnici.

Za par stotina eura po osobi koje je dobio ili je tek trebao dobiti, Moldavac je odlučio unajmljenim kombijem u austrijskom rent-a-caru ignorirati sve policijske naredbe kad su ga na autocesti A1 u smjeru Zagreba pokušali zaustaviti.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Sindikalist “sasjekao” bešćutnu Martinu Dalić: Radnike je stavila na minimalac, a menadžeri “beru” i do 20 tisuća eura

Zagrebačka policija oglasila se o jutrošnjoj prometnoj nesreći u Zagrebu, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti, javlja N1.

“Danas, 19. siječnja u jutarnjim satima, na autocesti A1 u smjeru Zagreba policijski su službenici uočili kombi vozilo stranih nacionalnih oznaka za koji su posumnjali da prevozi strane državljane.

Vozač kombi vozila se odbio zaustaviti na naredbe policijskih službenika te se vozilom dao u bijeg u smjeru Zagreba. Dolaskom do naplatne postaje Lučko, probio je spuštenu rampu te je, grubo kršeći prometne propise, nastavio vožnju kroz Zagreb.

Policijski službenici vozilo su pratili na siguran način, vodeći pri tom maksimalno računa o sigurnosti svih sudionika u prometu. U isto vrijeme, na području Zagreba angažirane su policijske patrole s ciljem zaprječivanja prolaska kombi vozila na ruti kretanja na mjestu koje će biti najsigurnije za blokadu obzirom na mjesto i potencijalnu brzinu vozila.

Dolaskom na područje Črnomerca, vozač kombi vozila nastavio se kretati Kvaternikovom ulicom u smjeru juga, a s obzirom na to da je postojala opasnost za ostale sudionike u prometnu i prolazeće građane zbog načina bijega vozača kombi vozila, policijski službenici su na Kustošijanskoj ulici službenim vozilom taktički djelomično zapriječili daljnji prolazak tom ulicom.

Dolaskom do kućnog broja 2A, vozač kombi vozila, ustrajan u bijegu, udario je u službeno vozilo. Međutim, upravo zbog taktike postupanja bio je prisiljen zaustaviti se.

Policijski službenici tada su uhitili vozača za kojeg je utvrđeno da se radi o 31-godišnjem državljaninu Moldavije, dok su se u vozilu nalazila 32 strana državljana. Gotovo svi strani državljani su neozlijeđeni, a liječnička pomoć pružena je jednom punoljetnom stranom državljaninu za kojeg je utvrđeno da je lakše ozlijeđen i jednoj maloljetnoj osobi za koju još nisu poznate kvalifikacije ozljeda, ali se prema prvim informacijama od liječnika radi o lakšoj ozljedi.

Iako se radilo o zahtjevnom postupanju zagrebačke policije, u samom događaju nitko od policijskih službenika niti građana nije ozlijeđen.U tijeku je kriminalističko istraživanje.”

Foto: Screenshot