Kostopeč teško opužuje protukandidata Hermana: On je čuvao većinu korumpiranom Milanu Bandiću

Kostopeč teško opužuje protukandidata  Hermana: On je čuvao većinu korumpiranom Milanu Bandiću

Predajom potpisa u HDZ-u je i službeno započela kampanja za čelna mjesta u općinskim, gradskim i županijskim organizacijama stranke. Za predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Zagreb natječu se dvojica liječnika, aktualni predsjednik Mislav Herman i izazivač Pavo Kostopeč, kojega smo danas upitali kakvi su mu planovi za kampanju i što očekuje od ovih izbora. Mi na izbornim potpisima mi gradimo pobjedu – kazao je Kostopeč, navodeći kako neće nagađati o tuđim potpisima. Upitan smatra li ima li kakve veze vrh stranke sa sudjelovanjem dvoje ministara u kampanji Mislava Hermana, Kostopeč je kazao da se svatko ima pravo kandidirati u HDZ-u, javlja Večernji list.

– Nigdje nisam vidio da bilo koji član vrha stranke dao bilo kojem kandidatu podršku. – Kampanja će ići u tri pravca. Prvi je individualan. Mi tako već 10 godina komuniciramo. To je jedan način kampanje. Drugi su skupovi koji su vrlo dobro posjećeni. Mogle ste ih i vi vidjeti. S tim ćemo i dalje nastaviti. Predložio sam sučeljavanje svom protukandidatu i on je to prihvatio. Herman je rekao da ne želi medijsko praćenje sučeljavanje i da želi sučeljavanje timova. Najveći skup koji je imati će biti u Gornjoj Dubravi. Ustvrdio je da će biti ‘za pamćenje’.

– Žao mi je što Ivana Kujundžića više nema u utrci. Nije to dobro za demokratsku utrku. Meni je žao što nemamo tri ili više kandidata. Ivan je ušao s pobjedničkim namjerama, no očito je imao razloge zašto se povukao.

– Ja nemam problema sa sučeljavanjem timova. Samo ne znam kako će biti sučeljavanje pet na pet – nadometnuo je.. – Herman je bio dio većine pokojnog gradonačelnik. Njegov potpredsjednik je čak i objavljivao slike s privatnih druženja s Bandićem.
Ovaj mandat će proći protivno pokojnom gradonačelnika. Ako vi imate breme, vama se umanjuje mogućnost rasprave. U raspravama u gradskoj skupštini, njima se kaže da su oni bili ti koji su glasovali za to i to. Mi trebamo biti opozicija gradonačelniku koji ima velikih problema već nakon pet mjeseci. Ta ekipa ima ozbiljni deficit u Zagreb. Zagreb nema ni dobru vlast, niti dobru opoziciju. Našom pobjedom dobit će dobru opoziciju. – Dobra je poruka da se okrene leđa prošlosti, ali nije dobra kad to govori sudionik prošlosti – dodao je Kostopeč.


Najavio je da će oni nakon što pobjede promijeniti percepciju građana o zagrebačkom HDZ-u, te očekuje kako će izlaznost biti velika. Komentirao je kadrovske promjene koje su se danas dogodile u Zagrebačkom holdingu i postavio je Tomaševiću pitanje jesu li oni otišli zbog nestručnosti ili se pak odustaje od nulte tolerancije na korupciju. – Odnos HDZ-a i pokojnog gradonačelnika je bio partnerski, ali je bio nepartnerski – naveo je kako on osobno to nije želio i dodao: Ja bih rekao da godinama nismo trebali biti u takvom odnosu.

Facebook Comments