“Kršćanska” teologija Radimira Čačića: Tko tebe kamenom, ti njega sjekirom

“Kršćanska” teologija Radimira Čačića: Tko tebe kamenom, ti njega sjekirom

Bez saborskog reformistkinje Natalije Martinčević, Vlada Andreja Plenkovića nema većinu, a HDZ bi u tom slučaju trebao tražiti pomoć pojedinih oporbenih zastupnika. Martinčević u Saboru mijenja stranačkog šefa Radimira Čačića koji će se u drugom krugu izbora za varaždinskog župana natjecati s HDZ-ovim Anđelkom Stričakom.

Varaždinska županija baza je Čačićeve stranka, a odlazak u oborbu sigurno mu ne bi dobro legao. Takav scenarij možda bi ugrozio i koaliciju s HDZ-om na nacionalnoj razini. Smije li Stričak uopće pobijediti Čačića?

“Smijem, naravno. Nitko mi iz vodstva stranke, niti premijer Plenković niti bilo tko drugi, nije rekao da malo usporim, da pustim Čačiću. Nikakva ograničenja mi središnjica nije postavila, štoviše svi mi daju maksimalnu potporu u kampanji. Vjerujem da ću pobijediti Čačića i biti prvi HDZ-ov izravno izabran varaždinski župan. To se ipak neće odraziti na suradnju s Čačićem u Saboru, nogometaši igraju za svoje klubove, a onda zajedno za reprezentaciju”, rekao je Stričak Novom listu.

Čačić ipak misli drugačije.

“Nikakav sjajan rezultat oni nisu zabilježili u Varaždinskoj županiji. HDZ je pao i to ozbiljno, lako je to provjeriti. Pokušavaju me sada pobijediti, HDZ bi se ‘ubio’ da me pobijede. Svi su njihovi članovi Vlade, uključujući i premijera, već obišli našu županiju, samo u Novom Marofu su im u kampanji bila četiri ministra. Rade sve što mogu, ali ništa od toga, kada bih se kladio na ishod izbora, rekao bih da je omjer 5:1 za mene”, rekao je Čačić koji priznaje da je Stričak vodio korektnu kampanju.

On zasad nema nikakvih primjedbi na Stričakovo vođenje kampanje, ali situacije će u drugom krugu biti drugačija. “Sada smo u drugom krugu ostali samo Stričak i ja i sve prljavštine koje stignu pripisat ću HDZ-u. Već na prvu prljavštinu reagirat ću na kršćanski način – tko tebe kamenom, ti njega sjekirom. Na mojem plakatu pisat će – Čačić da, HDZ ne. Time šaljem jasnu poruku da je na jednoj strani čovjek, a na drugoj politička stranka, odnosno stranački vojnik. Ako iz HDZ-a neće prema meni stizati prljavštine, kakav god da bio krajnji rezultat, to neće utjecati na naše odnose na razini države, zaključuje predsjednik reformista”, najavio je Čačić za Novi list.

Foto: Hina