KRVNA OSVETA: Miran i povučen mladić likvidirao ubojicu svog brata

KRVNA OSVETA: Miran i povučen mladić  likvidirao ubojicu svog brata

Sinoć je u Velikoj Kladuši u BiH došlo do pucnjave u kojoj je život izgubio Asmir Halilagić (37), čovjek koji je nedavno pušten na privremenu slobodu iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica.

Kako piše Avaz, ondje je služio kaznu zbog ubojstva Hasana Grahovića u siječnju 2021. Grahović je umro s 28 godina. Halilagića je sinoć ubio brat Hasana Grahovića, Izet Grahović (26). 

Otkada je mladić 2021. ubijen, Izet Grahović pripremao se za osvetu bratove smrti. Halilagić je likvidiran kao žrtva krvne osvete, običaja koji još nije iskorijenjen, posebice u ruralnim dijelovima BiH.

Izet Grahović, kako navode mediji pozivajući se na policijske izvore, u Halilagića je pucao iz automobila i u njega je ispalio više metaka, a sve ukazuje na to kako je ubojstvo pozorno planirao, prenosi Index.

Bahrudin Dželalagić, glasnogovornik policije Unsko-sanske županije, kazao je banjolučkim Nezavisnim novinama kako je osumnjičeni za ubojstvo mirno sačekao dolazak policijske ophodnje i predao oružje kojim je počinio ubojstvo.

Mediji navode kako je Grahović bio miran i povučen čovjek bez dosjea u policiji.

Naslovna fotografija: Braća Izet (lijevo) i Hasan Grahović

Foto: Facebook