Optužila ministricu Divjak da maltretira profesore: Prisiljava ih da se smiju i pričaju besmislice o blagodatima reforme

Optužila ministricu Divjak da maltretira profesore: Prisiljava ih da se smiju i pričaju besmislice o blagodatima reforme

Utjecajna nastavnica Tamara Šoić optužila je ministricu Blaženku Divjak za svojevrstan mobing nad prosvjetnim radnicima.  Zamjerila joj  što obilazi škole i “prisiljava” nastavnike da se smiju i slikaju s njom. Ovaj zanimljiv post Tamare Šoić, koja vodi popularnu Facebook grupu 45 minuta, prenosimo u cijelosti.

“Netko će reći – što god da ta žena napravi, njima nije dobro.
I bit će potpuno u pravu.

Kuća građena na lošim temeljima, nikad neće biti kuća.
Samo ruševina.
I tako otprilike izgleda svaki novi potez ove ministrice – kule u oblacima sagrađene na ruševinama obrazovnog sustava.

Već prvog nastavnog dana u novoj godini, ministrica je započela svoj pohod odabranim školama, nazvala taj cirkus turnejom, umislivši valjda da je nekakva rock zvijezda koja sa svojom svitom putuje od grada do grada na sveopću radost obožavatelja.
Samo što u ovom slučaju obožavatelja nema.

Tijekom štrajka, cijelo se vrijeme provlačila riječ – dostojanstvo pa sada ovo ministričino fotografiranje s nastavnicima i učenicima tijekom “turneje” nije ništa drugo do šamar tom dostojanstvu.

I izgleda da nije bilo dovoljno natjerati nastavnike na nadoknadu štrajka, nagraditi privilegirane opravdavanjem izostanaka u prvom tjednu nastave, onu manje privilegiranu djecu potjerati na nastavu, osmisliti najduže polugodište bez predaha, neeee – sad treba dodatno poniziti dežurne krivce.

Treba natjerati nastavnike na fotografiranje, na recitiranje besmislica o blagodatima reforme i krvavo dočekanoj slobodi u planiranju.
Sad treba stvoriti pritisak, utjerati strah i neizvjesnost i natjerati da se zapitamo – kada turneja stiže u naš mali grad?

I nakon gotovo devedesetpostotnog štrajka, nakon jasnog odgovora – NE reformi, NE ponižavanju, NE iskorištavanju, ta ista ministrica traži od ljudi koji su 35 dana proveli u štrajku – zajedničku fotografiju kako bi, objavivši sve to na svojoj fb stranici dodatno ponizila, kaznila i ismijala one koji su donedavno štrajkali zbog besmisla svega onoga što danas pokušava prodati javnosti još jednom, ispočetka.
Kao da se ništa nije dogodilo.

Koliki ignorant moraš biti kad samo mjesec dana nakon završetka najvećeg štrajka u povijesti ove države, ulaziš u učionice, među “puk” koji već mjesecima traži tvoju ostavku i fotografiraš se ne skidajući onaj prijetvoran i kiseo osmijeh s lica?

Koliko površan i neosjetljiv na stanje s terena moraš biti kada tim istim ljudima, ponovno, papagajski govoriš u lice sve ono zbog čega su dignuli svoj glas?

A trebalo je samo uzeti malo vremena pa pročitati sve one poruke na transparentima i svakom, imalo inteligentnom bilo bi jasno da ovo nije trenutak kada se nastavnici žele fotografirati s vjerojatno jednom od najprezrenijih ministrica u povijesti ove države.
Prezrenom i i od “puka” i od nadređenih.

Izgubili smo prvo polugodište zbog loših temelja koje je sastav ovog ministarstva zabetonirao.
I to očito nije bilo dovoljno pa treba nastaviti s ovim cirkusom, odglumiti i odigrati tu lošu ulogu u praznom gledalištu.

Pustite nas već jednom na miru!
Za razliku od vas, nama je stalo do onoga što je još ostalo od ruševina vašeg carstva.
Vratite se u svoju utvrdu na Sveticama i nađite neku aktivnost.

I kao što je jednom davno rekao jedan moj učenik ravnateljici koja je ušla na sat pa razvezla neku nepotrebnu priču – ajde sad lijepo idite, nas čeka posao!

Tako i vi ministrice Divjak, idite i pustite nas već jednom da radimo”, piše Tamara Šoić.

Foto: Edvard Šušak/Hina