Kuće na Banovini je gradila i tvrtka punca predsjednika Milanovića: U igri je bio i Radimir Čačić

Kuće na Banovini je gradila i tvrtka punca predsjednika Milanovića: U igri je bio i Radimir Čačić

Na jučer objavljenom popisu izvođača radova u poslijeratnoj obnovi Sisačko – moslavačke županije nalazi se i tvrtka Congama iz Varaždina, koja je bila dio grupacije Coning, nekadašnje tvrtke Radimira Čačića, piše Jutarnji list. Iako je Čačić žestoko kritizirao obnovu, tvrdi da u poslu njegove tvrtke nije bilo “fušanja”.

“Congama je jedna od par stotina tvrtki koje su radile u obnovi. Uvijek je bila ocijenjena najboljim ocjenama, a ako ikad nađete da se nekome srušila kuća koju mu je radila Congama, bit će mi zadovoljstvo odgovoriti. Oni su po rangu kvalitete bili najbolji. Nove kuće iz obnove se nisu smjele srušiti, ni u snu. Ali, to je uvijek odgovornost projektanta, šefa gradilišta i nadzora.”, rekao je Čačić.

Jutarnji piše i kako se na popisu našla i tvrtka GIM d.o.o. iz Zagreba povezana s Ivanom i Tomislavom Musićem, ocem i bratom Sanje Musić Milanović, supruge predsjednika Zorana Milanovića. Tvrtka je osnovana 1989. i njezin vlasnik je bio Ivan Musić, a od 2015. ju je preuzeo Tomislav Musić, dok je Ivan Musić na poziciji prokurista.

Foto: Hina