Kult Vatrenih ugrožen: Kako je Igor Bišćan mogao izjaviti da je Dinamo veći od reprezentacije

Kult Vatrenih ugrožen: Kako je Igor Bišćan mogao izjaviti da je Dinamo veći od reprezentacije

Novi trener zagrebačkog Dinama Igor Bišćan održao je prvu pressicu kao šef stručnog stožera plavih. Bivši trener Rijeke i Olimpije te izbornik mlade reprezentacije naslijedio je Antu Čačića. Dinamo u sklopu 28. kola sutra gostuje kod Lokomotive u Kranjčevićevoj od 17 sati i pobjeda u gradskom derbiju im je imperativ. Hajduk se približio na sedam bodova zaostatka i opet učinio prvenstvo zanimljivim. 

– Sretan sam i uzbuđen što sam ovdje. Povezan sam s Dinamom otkad znam za sebe, biti igrač je Dinama je velika čast. Biti trener Dinama je poseban osjećaj, velika čast ali i velika odgovornost. Vjerujem u momčad i stručni stožer te da ćemo biti uspješan, a znamo što to znači: pobjeđivati i osvajati trofeje. 

Lokomotiva? Utakmica sa zahtjevnim protivnikom koja dolazi u nezgodno vrijeme. Momčad nije u idealnom stanju, teško je govoriti o ozbilnjim promjenama, imamo danas prvi trening i nadam se da ćemo prouzročiti pozitivnu reakciju. Kroz par razgovora nastojat ćemo se što bolje pripremiti za utakmicu. Lokomotivine utakmice su dosta zanimljive i pune prilika, ali mi znamo koliko smo dobri kada samo na nivou. Ako izvučemo maksimum od sebe, onda ćemo biti dobri i napraviti rezultat. 

– Bilo mi je teško napustiti mladu reprezentaciju, ali takve odluke se moraju donijeti u životu. Zov Dinama se ne može odbiti, prevagnulo je to što je ovo nešto veće i bitnije, Dinamo mi je pri srcu. Zahvalio bih se Savezu i predsjedniku Kustiću na jako lijepe četiri i pol godine. 

-Dinamo je veliki izazov za mene, ali vjerujem u klub i momčad. Da je sve idealno, ne bi sada sjedio pred ovdje pred vama. Osvojiti prvenstvo je naš glavni cilj, ali ne treba gledati previše u budućnosti. Treba gledati utakmicu po utakmicu i to nije nikakav klišej. Vjerujem da ćemo okrenuti negativni trend rezultata i lošijih rezultata i da ćemo bolje izgledati.

-Stručni stožer? Cijeli iz mlade reprezentacije, Renato Pilipović i Ante Tomić kao pomoćni treneri te trener vratara Darko Stamenković. Još ćemo vidjeti koga ćemo priključiti,. morate mi dati malo vremena da pohvatam sve konce. Nema vremena za sve, a u isto vrijeme treba pripremati utakmicu.

Vatreni slave nakon osvojene bronce na Svjetskom prvenstvu

-Dinamo je daleko najveći posao koji sam imao prilike raditi, postoji pozitivna nervoza i jedva čekam da sve to skupa krene. Mnoge igrače znam iz mlade selekcije i to će biti od pomoći, ali trebamo provesti vrijeme zajedno neko vrijeme i upoznati se. Promjene u klubu? Bilo je neminovno da do njih dođe, drago mi je da smo pozitivno prihvaćeni, početna podrška je jako bitna jer situacija nije jednostavna. Moramo biti realni i znati kako stvari funkcioniraju, a posebno kada pričamo o Dinamu. Nema puno kredita kod vas novinara i navijača.

Bišćanova izjava da je Dinamo veći od reprezentacije nije dobro sjela dobrom dijelu hrvatskih ljubitelja nogometa koji jednostavno obožavaju Vatrene. Već su počele i stidljive kritike na Bišćanov račun.

“Novi trener Dinama Igor Bišćan danas je na konferenciji za medije jasno i glasno rekao da je Dinamo veći i bitniji od Hrvatske reprezentacije! Znamo svi kako bi to bilo dočekamo i osuđeno da je to recimo izjavio Leko za Hajduk a da vidimo kakav će medijski tretman imati Bišćan vezano za ovu izjavu”, objavio je jedan nogometni fan na Facebooku koji očito želi povesti “javnu raspravu” o ovoj neopreznoj izjavi Igora Bišćana. Veliki hrvatski mediji se prave kao da ova izjava ne postoji, a čini se da ona ne smeta ni predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.

“Zahvaljujemo Igoru i njegovom stožeru na velikom doprinosu nedavnim uspjesima mlade reprezentacije. Danas smo otvoreno i vrlo korektno razgovarali te se prijateljski rastali. Razumijemo njegovu ambiciju i želju da prihvati izazov vođenja Dinama te mu želimo sreću u nastavku trenerske karijere” , izjavio je Kustić.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: LIVAJA I SUDAC: Hrvatski nogometni savez reagirao. Neistinito “čitanje s usana” nepotrebno podiže tenzije

Foto: Hina