Labrović se ispričao što je nagovarao ljude da ližu istu žlicu

Labrović se ispričao što je nagovarao ljude da ližu istu žlicu

Siniša Labrović na profilu na Facebooku ispričao se zbog performansa u Puli, tijekom kojega je 15 ljudi lizalo istu žlicu.

“Prošla su tri dana i popustila je napetost. S odlaskom nje i žešćim povratkom virusa, kao i javljanjem nekih prijatelja, performans dobiva druge konture pa se pokazuje kao glup i tašt, neobazriv i lakomislen. Hrabar, ali s krive strane. Prvi put je performans izveden u Bergenu u Norveškoj u listopadu 2019. i tada je u njemu sudjelovalo oko 25 ljudi, ali s promijenjenim okolnostima performans ima i novo značenje koje sam previdio. Žao mi je da sam ljude u Puli doveo u ovu situaciju. Nitko od njih nije odgovoran, a naročito ne oni koji su pristali u njemu dobrovoljno sudjelovati. Njima ostaje moja velika zahvalnost i posebna isprika. Ispričavam se svima i molim za oprost uz nadu da će se sve dobro završiti! Neka moja glupost i sljepoća budu zadnji momenti u ovoj priči! Žao mi je!”, poručio je Labrović na Facebooku.

Podsjetimo, u Muzeju suvremene umjetnosti Istre u Puli u subotu je otvorena izložba “Kolekcija suvremene umjetnosti Marino Cettina”, a Labrović je tada izveo performans naziva “Zajednička žlica”.

Njegov je performans zbog mogućnosti prijenosa koronavirusa osudio i Nacionalni krizni stožer.

Foto: Facebook