Lauc “likuje”: Još jedna oštromjeraška novinarka se vraća u normalu. Do jučer je širila pretjerani strah

Lauc “likuje”: Još jedna oštromjeraška novinarka se vraća u normalu. Do jučer je širila pretjerani strah

Gordan Lauc komentirao je nagli zaokret novinarke Tanje Rudež koja je donedavno bila glavna širiteljica straha. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Pomalo je ružno ljudima stalno ponavljati: „jesam li vam rekao“, no nadam se da ćete mi oprostiti šot nakon više od godinu dana stalnih medijskih napada i uvreda pomalo likujući gledam kako eksponirani promicatelji straha od ovog virusa „mijenjaju uniforme“.

Tanja Rudez je jedna od naših najpoznatijih znanstvenih novinarki koja je nažalost pala u mrežu pandemijskog marketinga i širila je pretjerani strah u ovoj pandemiji. Jučer je objavila veliki tekst o tome kako na zemlji postoje milijuni virusa i da bi sljedeća pandemija mogla biti gora od ove.

Još od travnja prošle godine stalno ponavljam da je SARS-CoV-2 samo jedan od brojnih virusa koji napadaju čovjeka i da na razini pojedinca nije niti po čemu jako poseban virus. Zbog toga me pojedinci nazivaju „kontroverznim znanstvenikom“, „kvaziznanstvenikom“ i optužuju da “relativiziram pandemiju”.

Raduje me da i ta znanstvena spoznaja o SARS-CoV-2 virusu i ovoj pandemiji polako nalazi put do mainstream medija”, ističe Lauc.

Na slici: Tanja Rudež

Foto: Hina