Lauc optužio Čačića da je kriv za zatvaranje kafića: Otkrio je i da DORH polako istražuje koronaprofitere

Lauc optužio Čačića da je kriv za zatvaranje kafića: Otkrio je i da DORH polako istražuje koronaprofitere

Gordan Lauc piše o tome kako se Hrvatska bori protiv pandemije te naglašava da je zauzela umjereni realistični pristup.

“Dok se pandemijske ludorije ponovo događaju na raznim mjestima na svijetu (primjerice Novi Zeland zatvara škole i uvodi razne „mjere“), čini se da ćemo ih mi barem još neko vrijeme izbjeći… Još od kasnog proljeća 2020. godine naša Vlada vrlo dobro razumije suštinu ove pandemije i gotovo u potpunosti provodi politiku pandemijskog realizma.

Jedine iznimke su zatvaranje restorana, kafića i sporta u studenom 2020. godine i uvođenje covid-potvrda na jesen 2021. godine. Za zatvaranje kafića, restorana i sporta u 2020. godini znamo da se radilo o ucjeni jednog župana i člana vladajuće većine pri izglasavanju proračuna. To znamo, jer se on sam javno hvalio na skupštini svoje županije da je „spasio zemlju…“.

Vjerujem da je to stvarno i mislio i nadam se da će nam jednog dana priopćiti koji od lobista industrije pandemije ga je u to uvjerio. Ako to ne napravi, uvijek će ostati sumnja da je on osobno bio sudionik nekakvih koruptivnih radnji oko toga…Također se nadam da ćemo saznati tko je na jesen 2021. godine kroz Ministarstvo zdravstva izlobirao uvođenje covid-potvrda i time uzrokovao jako velik broj intrahospitalnih infekcija.

Svatko od nas sigurno poznaje barem nekoga tko se zarazio tijekom boravka u bolnici, a tome su značajno pridonijele odluke da se cijepljeni zdravstveni djelatnici ne trebaju testirati. Umjesto da smo se fokusirali na zaštitu najranjivijih, mi smo državu stavili u službu prodaje cjepiva time što smo na stalna testiranje prisiljavali sve one koji se nisu cijepili, a rade, ili koriste javne i državne službe. Prema potpisanim ugovorima mi moramo za cjepiva platiti cijenu od oko dva pelješka mosta… I onda ćemo još morati platiti njihovo uništavanje, jer se više nitko ne želi cijepiti.

Čak smo značajno narušili i povjerenje u stara, „klasična“ cjepiva. Pohlepa pandemijske mafije i potkupljivost znanstvenika i stručnjaka napravili su štetu koju ćemo ispravljati desetljećima.Čujem da je DORH počeo provoditi ozbiljne predistražne radnje o tijekovima novca i trgovanju utjecajem u pandemiji. Možda zato više u medijima niti ne vidimo „prvoborce“ pandemijskog marketinga, već sada strah šire samo oni jako naivni, ili jako pohlepni…

Za to vrijeme Hrvatska mirno plovi vodama pandemijskog realizma. Čini se da se i Hanza medija svrstala na tu stranu i objavljuje sve više razumnih tekstova o pandemji (u ovoj objavi covid-potvrde nazivaju “notornim”). To je iznimno važno, jer ako pandemijski marketing uspije uplašiti dio ljudi, onda Vlada mora “pokazati da nešto radi” da umiri te koji se boje, a onda opet ulazimo u spiralu “mjera””, ističe Lauc.