Lauc otkrio jedan zanimljiv detalj o sjednicama Znanstvenog savjeta Vlade koji odlučuje o mjerama protiv korone

Lauc otkrio jedan zanimljiv detalj o sjednicama Znanstvenog savjeta Vlade koji odlučuje o mjerama protiv korone

Nakon današnjeg sastanka Znanstvenog savjeta Vlade, znanstvenik prof. dr. Gordan Lauc objavio je na Facebooku prezentaciju u trajanju od dvije minute koju je i predstavio na toj sjednici.

U prezentaciji naglašava da stroge mjere ne smanjuju broj umrlih i oboljelih, već da rade veliku kolateralnu štetu te da je potreban izniman oprez pri njihovu donošenju.

Video je objavio na svooj stranici te napisao:

“Nažalost sjednice Znanstvenog savjeta za COVID-19 se ne snimaju, a čak se ne vodi niti zapisnik. U jednom trenutku predloženo je da se snimaju i javno objavljuju, no tome se usprotivio dio članova Savjeta pa nažalost ništa od toga.

Ja stojim iza svega što sam rekao na svim dosadašnjim sjednicama Savjeta i nemam problema to javno i objaviti. U tom kontekstu, kao mali prilog javnosti rada Znanstvenog savjeta, ovdje objavljujem svoju današnju prezentaciju u obliku filmića koji traje dvije minute. Pogledajte ako vas zanima”.

U svojoj prezentaciji Lauc ističe da trebalo ukinuti mjeru samoizolacije, umjesto toga svakom kontaktu treba dati pet samotestova te sve PCR testove bolesnih ljudi zamijeniti antigenskim testovima. Na kraju zaključuje kako u ovom trenutku veći potencijal za širenje pandemije ima neki novi soj gripe, nego neka nova varijanta koronavirusa.