Lauc poručio liječnicima iz HUBOL-a: Vodite pravi križarski rat protiv mene i izvrgavate javnom linču

Lauc poručio liječnicima iz HUBOL-a: Vodite pravi križarski rat protiv mene i izvrgavate javnom linču

Gordan Lauc reagirao je na napade iz Hrvatske udruge bolničkih liječnika(HUBOL).

“Čini se da neki pojedinci koji pišu u ime HUBOL – Hrvatska udruga bolničkih liječnika vode pravi ‘križarski rat’ protiv mene.U više su se navrata pokazali neučinkoviti u pitanju pandemije, što su potvrdili i brojni apeli samih liječnika. Jedina svrha njihovih objava je braniti trenutnu upravu udruge, a zapravo su bez stvarnog dodira s pacijentima, kao i onim liječnicima koji su 24 sata na terenu.

Znači li to da će na svaku moju objavu reagirati na ovaj način, izvrćući me javnom linču?Nitko ne tjera ljude da čitaju moje objave, ili mi daju potporu, kao i kritiku. Prema tome svatko će u ovom kaosu komunikacija znati odrediti kome vjeruje i zašto vjeruje. Način na koji s visoka poručuju da se ”vratim glikanima” nedopustiv je, jer bi to značilo da kao profesor i znanstvenik nemam pravo komentirati stvari koje se tiču zdravstva i znanosti.

Nije upravni odbor HUBOL-a taj koji ima pravo ograničavati nas znanstvenike u promišljanjima, niti nam cenzurirati javno djelovanje. Bilo bi puno učinkovitije da se bave temeljnim problemima svojih djelatnika u sustavu koji ”šteka” zbog pogrešne organizacije, kao i postavljanja prioriteta.

Posebice zahvaljujem HUBOL-u na komunikaciji ispod svake profesionalne, ali i ljudske razine, ali ovo nije prvi puta da podcjenjuju inteligenciju građana. Možda bi bilo dobro da pročitaju što im u komentarima poručuju kako “obični ljudi”, tako i njihovi članovi”, ističe Lauc,.

Podsjetimo, HUBOL je u svom priopćenju, kojeg prenosimo u cijelosti, kritizirao Lauca.

“I evo njega opet. Zahvaljujemo što javnost i nas podsjećate na svoje zaključke o COVID-19 bolesti koje ste izveli vlastitom prokušanom i ustaljenom metodom. Metoda Vašeg pseudoznanstvenog djelovanja u pandemiji nazva se: skupljanje djelomičnih informacija koje Vama odgovaraju i njihova prerada u medijsko-tekstiltrgovačko-PRovskim kružocima.

Proizvod takvih istraživanja obično bude ovakav uradak na uranak.Pa da Vam ukratko objasnimo uzroke bolničkih infekcija. Sve bolničke infekcije, pa tako i ova, u uvjetima naših bolničkih ustanova, nastaju iz više razloga. 1. Infrastrukturni: sobe u kojima leži najčešće 4 do 6 pacijenata, sobe koje dijele iste kupaonice, odjeli s jednom kupaonicom, jedinice intenzivnog liječenja bez dovoljno izolacijskih prostora. Jedan pacijet koji dođe u inkubaciji s negativnim brisom u takvim uvjetima može zaraziti sve ostale u istom prostoru. Nema veze s Vašim tezama o COVID potvrdama i testiranju svih.

2. nedovoljan broj osoblja (uključujuću sve koji sudjeluju u zdravstvenoj skrbi od liječnika, medicinskih sestara, fizioterapeuta do pomoćnog osoblja). Pomoćno osoblje kojeg je nedovoljno u svim ustanovama je u ovoj problematici jedna od najvažnijih karika u sprječavanju prijenosa održavanjem higijene prostora. Opet nema veze s Vašim tezama. Sve ovo ste znali dok ste bili član Upravnog vijeća jedne bolnice. Jeste li tada pisali što o tome? Ne, naravno. Nije Vam važno. Idemo dalje u maloj lekciji nastanka i sprječavanja bolničkih infekcija.

3. Inkubacija. Nikad čuli? Test u inkubaciji koja traje do 14 dana često je negativan.

4. COVID potvrde. Rečenica koju prenosite kao lažno evanđelje Vas i Vaših sljedbenika, hraneći pritom ljude nepovjerenjem prema cjepivu, da cijepljeni i necijepljeni jednako prenose virus i da su cijepljeni djelatnici “u velikoj mjeri pridonijeli tim bolničkim infekcijama” je razina zaključka da je vaše pojavljivanje u medijima zadnjih godina u velikoj mjeri doprinijelo većem broju ugrađivanja implantata dojki jer… eto, ljudi vas prate, javno iskazujete divljenje prema lijepim ženskim oblinama, pa je zaključak da ste Vi za to odgovorni.

Kad Vi ili bilo tko koji će provoditi testiranje cjepljenih i necijepljenih u istraživanje koje se najavljuje među metode rada uvrsti izolaciju virusa, tek tada će moći točno interpretirati rezulate testiranja cijepljenih osoba kod kojih je rezultat testiranja pozitivan na SCoV2 virus i mogućnost da ga prenesu na druge. Osnove virologije i epidemiologije. Do tad, znamo da ova mantra jednakog prijenosa nije točna. Jer joj nedostaje ključni dio. Cijepljene osobe su u višestruko manjem riziku razbolijevanja s manjim rizikom transmisije i kada se razbole.

Ovakvim plitkim, pitkim, ali toksičnim marketingom u pandemiji prostituirate virološku i epidemiološku znanost. Svojim marketingom u pandemiji izravno ste odgovorni, naravno uz one koji su Vam davali legitimitet, za ishod epidemije.Svojim marketingom u pandemiji učinili ste puno. Visoko mjesto na ljestvici smrtnosti i Vaša je zasluga. Stoga, vratite se glikanima. Najljepše Vas molimo. Dovoljno ste učinili”, ističe HUBOL.