Lauc upozorava na porast alkoholizma u Britaniji: Australija će platiti visoku cijenu zbog uvođenja strogih mjera

Lauc upozorava na porast alkoholizma u Britaniji: Australija će platiti visoku cijenu zbog uvođenja strogih mjera

Znanstvenik Gordan Lauc i dalje žestoko kritizira stroge mjere koje su uvele pojedine zemlje.

“Kada sam u listopadu i studenom prošle godine upozoravao da treba biti jako oprezan s uvođenjem mjera, jer da previše stroge mjere rade više štete nego koristi, neki u medijima sveprisutni znanstvenici su me ismijavali i agresivno tražili najstrože moguće mjere.

Srećom Vlada ih nije poslušala i Hrvatska je uz najblaže mjere u EU prošla kroz pandemiju s manje žrtava od svih usporedivih zemalja, a prema višku smrtnosti smo bolji i od nekih puno bogatijih zemalja poput UK i SAD-a.

Kako vrijeme prolazi vidimo sve više dokaza da su “stroge mjere” uvedene pod utjecajem masovne psihoze uzrokovale strašne štete. Primjerice u Australiji koja je imala vrlo malo zaraženih u ovoj godini vidimo višak smrtnosti od 5,6%.

Vrlo blizu onoj mojoj procjeni da je od našeg viška smrtnosti oko pola posljedica virusa, a da je drugu polovinu ubio naš odgovor na pandemiju. S time da je ovo tek početak i da će račun pretjerano strogih mjera na naplatu dolaziti godinama”, piše Gordan Lauc koji prenosi informaciju da je lockdown je stvorio milijun novih ovisnika o alkoholu u UK?

“Lockdown je stvorio milijun novih ovisnika o alkoholu u UK? Kao da je to bitno. Ionako se opijaju uglavnom mladi i stariji. Glavno je da dostava funkcionira, da plaće redovito stižu i da naši marketingaši pandemije i dalje mogu mirno zahtijevati najstrože moguće mjere”, ističe Lauc.

Foto: Hina