Lauc upozorava: Oštromjeraška novinarka nas je napadala s pozicija moći, a sada pokušava glumiti žrtvu

Lauc upozorava: Oštromjeraška novinarka nas je napadala s pozicija moći, a sada pokušava glumiti žrtvu

Znanstvenik Gordan Lauc komentirao je članak novinarke Jutarnjeg lista Tanje Rudež.

“Jedini znanstvenik protiv koga je provođena sustavna medijska hajka bio sam ja. Sada se novinarka jednog od glavnih medija žali da su zapravo ona i znanstvenici koji su kroz službene medije nastupali s pozicije moći i svakodnevno nas bombardirali svojom propagandom bili izloženi hajci…

Tanju Rudež ne poznajem dobro, no dovoljno je dobro poznajem da znam da ona nije plaćenica pandemijske mafije. Ona je samo naivna žrtva pandemijskog marketinga, tj. nekolicine plaćenih lobista koji su je (izravno, ili putem svojih marioneta) uvjerili da reklamne poruke industrije pandemije nisu reklamne poruke, već znanstvena istina.

Kako je ona fizičar, a fizičari biologiju ne uče nakon srednje škole, nije niti čudno da nije uspjela prepoznati dobro upakiranu laž. Nažalost sada joj ego ne dopušta priznati pogrešku.Hrvatska je jedna od rijetkih zemalja u kojoj lobisti industrije pandemije nisu uspjeli ostvariti dominaciju u strukturama koje su donosile odluke i zato smo uspjeli kroz pandemiju proći uz jedne od najblažih „mjera“ u EU.

Za razliku od lažne hajke iz ovog članka, hajka protiv mene bila je jako stvarna i nimalo bezazlena. Srećom nemam „putra na glavi“, financijski sam neovisan, a moj međunarodni znanstveni autoritet je neosporan, pa sam usprkos svim tim napadima uspio ostati na „pravoj strani povijesti“ u ovoj pandemiji.

Ponekad nije bilo lako, no da imam priliku ponovo donositi odluke o tome, opet bih sve napravio potpuno isto. Tj. jedino što bih promijenio, je da se ne bih opustio u ljeto 2021. i bio bih puno aktivniji u sprječavanju lobista pandemijske mafije da proguraju COVID-potvrde u Hrvatskoj. Kad sam u listopadu prošle godine shvatio što se događa, nažalost je već bilo prekasno”, ističe Lauc.

A ovako počinje članak Tanje Rudež

“Ti si bolesna u mozak! Glupačo, ti nosi masku do kraja života, a nas pusti na miru! Jeste toliko bolesni da nakon dvije godine ne vidite da je sve to laž? Ovo su neke od poruka koje sam dobila na Messenger u danima kad je Nacionalni stožer civilne zaštite odlučio ukinuti epidemiološke mjere, uključujući nošenje maski u zatvorenim prostorima.

Premda sam kao dugogodišnja znanstvena novinarka naviknuta na “glas javnosti”, koji se ponekad manifestirao prijetnjama tužbom pojedinaca iz akademske zajednice, a ponekad uvredljivim online komentarima ispod mojih tekstova o kontroverznim temama poput genetski modificirane hrane, praćenje pandemije koronavirusa bilo je za mene novo iskustvo”, piše Tanja Rudež u Jutarnjem listu.

Foto: Hina