Laucu se nije svidjela jedna izjava Branka Kolarića: On vodi instituciju koja je ostvarila veliki profit na PCR testovima

Laucu se nije svidjela jedna izjava Branka Kolarića: On vodi instituciju koja je ostvarila veliki profit na PCR testovima

Znanstvenik Gordan Lauc žestoko je kritizirao Branka Kolarića koji je nedavno imenovan za ravnatelja Andrije Štampara.

“Vidim da jedan od najvećih koronaprofitera u Hrvatskoj u medijima govori o novim varijantama koje „haraju“ Portugalom, najavljuje pritisak na bolnice i kaže da nema stečenog imuniteta.

Netko bi pomislio da osoba s titulom sveučilišnog profesora nešto i zna, no ne zaboravite da je on ravnatelj institucije koja je ostvarila desetine milijuna kuna profita na PCR testovima i naravno da bi i dalje želio ostvarivati takve profite (s kojima će onda on kao “uspješni” ravnatelj koji je te novce “zaradio na tržištu” slobodno raspolagati), a za to je potrebno da nam se dogodi još jedna pandemijska zima.

Jedino ne razumijem one koji takvim koronaprofiterima dopuštaju besplatno reklamiranje njihovih proizvoda u javnom prostoru (a pandemija je u velikoj mjeri upravo to – proizvod na kojem profitira industrija pandemije i kojeg promoviraju koronaprofiterski lobisti).

Podaci su više nego jasni. Korona je i 2020. godine za mlade bila podjednako opasna kao i prosječna sezonska gripe. Za starija je bila značajno opasnija i nikako ne treba umanjivati stvarne rizike koji su bili u 2020. godine. Međutim danas je za gotovo sve ljude korona bitno manje opasna od prosječne sezonske gripe.

Za najstarije je podjednako opasna. Ima li netko neki konkretni virus u nosu, ili ne, a to je ono što potvrđuju PCR testovi je potpuno irelevantan podatak”, ističe Lauc.

Foto: Hina