Rade Bogdanović ishvalio izbornik Dalića na srpskoj državnoj televiziji: Kako je mudro i pametno vodio utakmicu. Skidam kapu

Rade Bogdanović ishvalio izbornik Dalića na srpskoj državnoj televiziji: Kako je mudro i pametno vodio utakmicu. Skidam kapu

Srpski mediji s velikom pozornošću prate ulazak Hrvatske u četvrtfinale i dramatičnu pobjedu protiv Japana. Na državnom RTS u specijalnoj emisiji gosti su bili bivši igrač Željezničara Rade Bogdanović i utemeljitelj Top liste nadrealista doktor Nele Karajlić. Zanimljivo je da su njih dvojica rođene Sarajlije i veliki navijači Željezničara. Govorili su dosta pohvalno o fenomenalnom karakteru hrvatske reprezentacije i hvalili izbornika Zlatka Dalića kojeg je Bogdanović opisao kao pravog mudracem. U zanosu je Livnjaka Zlatka Dalića pogrešno proglasio Hercegovcem.

“Što se tiče te utakmice, stvarno sam uživao gledajući 90 minuta selektora.On je Hercegovac, a oni su najpametniji i najmudriji. Skidam kapu. Čovjek je osvojio drugo mjesto u Rusiji, odličan na Europskom prvenstvu, napravio smjenu generacija…Poslije prve utakmice s Marokom sam govorio da se pate, čak sam govorio da će teško biti protiv Kanade iako sam promašio. Hrvatska je jedna ekipa iz koje Dalić izvlači maksimum”, rekao je u uvodu Rade Bogdanović koji je počeo hvaliti Joška Gvardiola.

Doktor Nele Karajlić i Rade Bogdanović

“Hrvati imaju cilj, ovo danas nije slučajno. Kakva crna slučajnost. On je protivnika mrcvario, padao je pa se vraćao. Dalić je vidio što mu ne ide, napravio je izmjene, dobio mirnoću. Vodio je utakmicu prema jedanaestercima “, rekao je Rade Bogdanović dodajući da Dalić ima cilj i da je napravio sve što je trebao da dođe do cilja. Spomenuo je i Dalićev sukob s Antom Rebićem kojeg više ne poziva.

” Samo se sjetite kako je otjerao Rebića. Rekao mu je da je slobodan igrač, arrivederci”, istaknuo je Rade.

“Samo još jedan detalj. Ako se vratimo u povijest, uvijek se dogodi da neka reprezentacija uvjetno rečeno iz druge lige uđe u četvrtfinale ili polufinale. To je 1974. godine bila Poljska, Bugarska 1994.godine, Japan i Koreja 2000., ali se nikada nije dogodilo da reprezentacija pejorativno rečeno iz druge lige na sljedećim Svjetskom prvenstvo ostane u eliti. Male zemlje kao što je Hrvatska promjenu generacija osjete trusno, ali se to njima nije dogodilo. Na tome im treba čestitati jer su oni vezali dva Svjetska prvenstva”, zaključio je doktor Nele Karajlić.

Naslovna fotografija: Hina